Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Τα δίδυμα κοριτσάκια με... νονά την τύχη!

Νονά τους θα μπορούσε να είναι η θεά Τύχη! Προτού ακόμα γεννηθούν, κέρδισαν την πρώτη μάχη της ζωής τους. Το ασθενοφόρο που μετέφερε την ετοιμόγεννη μητέρα τους παγιδεύτηκε στη διπλή φονική καραμπόλα στο Κλειδί Ημαθίας. Είναι τα δίδυμα κοριτσάκια που ήρθαν στη ζωή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης λίγες ώρες μετά την τραγική καραμπόλα.
Η Ελένη Ταγκαλίδου
δεν κατάφερε ακόμα να τα κρατήσει στην αγκαλιά της. Παρά τη γέννα, βρίσκεται ακόμα σε ισχυρό σοκ από την τραυματική εμπειρία που έζησε.
Η 30χρονη γυναίκα ένιωσε το πρωί της Τρίτης δυνατούς πόνους γέννας στο σπίτι της στην Πτολεμαΐδα. Βρισκόταν στην 34η βδομάδα της εγκυμοσύνης, αλλά κινδύνευε να γεννήσει πρόωρα.
Οι γιατροί αποφάσισαν τη διακομιδή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, καθώς στην Κοζάνη δεν υπήρχε νεογνολογική κλινική.
Στη διαδρομή το ασθενοφόρο που τη μετέφερε ενεπλάκη στη φονική καραμπόλα με τα 27 αυτοκίνητα. Οι στιγμές που έζησε ήταν εφιαλτικές. Ο φόβος, η αγωνία και ο αβάσταχτος πόνος για τα δύο αγγελούδια που είχε στην κοιλιά της την κυρίευσαν. Φάνηκε ωστόσο δυνατή και τα δύο κοριτσάκια της πήραν δύναμη από τη μητέρα και άντεξαν μέχρι να έρθουν υγιή στον κόσμο.
Η 30χρονη τα έφερε στον κόσμο με καισαρική αργά το απόγευμα. Στο 401 δωμάτιο στη Γ΄ Μαιευτική Κλινική του Ιπποκρατείου οι συγγενείς και οι φίλοι επισκέπτονταν τη θαρραλέα μητέρα.
Με μώλωπες, σημάδια και εκδορές, αλλά κυρίως με τραύματα νωπά στην ψυχή της, η μοναδική αγωνία της ήταν πότε θα δει τα βλαστάρια της.
«Μόνο ο σύζυγός της τα είδε χθες για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η Ελένη περιμένει με αγωνία να σφίξει στην αγκαλιά τα δύο κοριτσάκια της. Ακόμη δεν κατάφερε να τα δει» έλεγε χθες στη «δημοκρατία» συγγενικό της πρόσωπο.
Τα δύο κοριτσάκια ήρθαν στον κόσμο υγιή και βρίσκονται σε θερμοκοιτίδες στη Νεογνολογική Κλινική του Ιπποκρατείου. Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν φέρουν κανένα πρόβλημα υγείας , το ένα ζυγίζει 1.700 γραμμάρια και το δεύτερο 2.020 γραμμάρια.
 Αριστείδης Μάτιος, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.