Οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, αποτελούν έναν από τους μόνιμους στόχους της Συγκυβέρνησης.

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, και ο Βουλευτής Αχαΐας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Νταβρής, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα, και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Π. Παναγιωτόπουλο, σχετικά με τον εμπαιγμό των Ελλήνων στρατιωτικών και τη λεηλασία των εισοδημάτων τους. Συγκεκριμένα οι Βουλευτές ανέφεραν στην ερώτηση:
«Οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία,

αποτελούν έναν από τους μόνιμους στόχους της Συγκυβέρνησης. Πέραν της οικονομικής λεηλασίας πέφτουν θύματα και μιας ανηλεούς κοροϊδίας με υποσχέσεις του τύπου ότι «θα είναι οι πρώτοι των οποίων οι μειώσεις θα αποκατασταθούν»
όπως είπε ο κ. Στουρνάρας στις 24-1-13 αναφερόμενος σε έναν άγνωστο μελλοντικό χρόνο. Δυστυχώς στην κοροϊδία αυτή συμμετέχει και ο κ. Παναγιωτόπουλος απευθύνοντας «επιστολή διαμαρτυρίας» στους κυρίους Στουρνάρα και Σταϊκούρα για τις νέες διπλές μειώσεις στις συντάξεις των απόστρατων στρατιωτικών.
Πλέον τα παραπολιτικά σχόλια και οι αποστολές επιστολών έχουν αντικαταστάσει την άσκηση πολιτικής υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάληψη ευθύνης για τις επιπτώσεις που έχουν οι Μνημονιακές περικοπές πάνω σε 250.000 ελληνικές οικογένειες.
Παράλληλα, φέρεσθε να προωθείτε νωρίτερα και εντός του 2013, τις επίσης αποφασισμένες μειώσεις για το έτος 2014, υπό τη μορφή νέου μισθολογίου για όλα τα στελέχη των Ε.Δ.
Την ίδια ώρα δε που «διαμαρτύρεται», ο κ. Παναγιωτόπουλος επιβάλλει με μεθοδεύσεις και άλλες μειώσεις στις οικονομικές απολαβές των στρατιωτικών, επιπλέον του ευτελισμού των μισθών τους. Τέτοιες περιπτώσεις είναι η μείωση των αποζημιώσεων για συγκεκριμένες –εγκεκριμένες και απολύτως αναγκαίες-μετακινήσεις στελεχών των Ε.Δ και η μη καταβολή παγίων ημερών εκτός έδρας, από τις οποίες εξαιρείτε ακόμη και εγκύους! Συνεπώς ερωτάσθε:
1. Πότε τοποθετείτε την μελλοντική «αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών» που επιβάλατε σε βάρος των στελεχών των Ε.Δ;
2. Ποιον άλλο σκοπό μπορούν να εξυπηρετούν τα παραπολιτικά σχόλια και η προσχηματική αλληλογραφία μελών της Συγκυβέρνησης παρά μόνο τον εμπαιγμό των ελλήνων στρατιωτικών;
3. Γιατί δεν εφαρμόζετε την ισότιμη αντιμετώπιση των στελεχών των Ε.Δ με άλλες κατηγορίες δημόσιων λειτουργών αλλά παραβιάζετε τις θεμελιώδεις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας, υποβάλλοντας τους απόστρατους στρατιωτικούς σε μεγαλύτερες περικοπές απ’ ότι άλλες κατηγορίες συνταξιούχων του Δημοσίου;
4. Τι θα πράξετε τελικά με την νέα διπλή μείωση που επιβάλατε στους απόστρατους στρατιωτικούς αναδρομικά από 1/8/2012, λόγω μείωσης των αποδοχών των εν ενεργεία στρατιωτικών επιπλέον της από 1/1/2013 επιβληθείσας μείωσης που προβλέπεται στην παρ. Β3 του νόμου 4093/12;
5. Με ποιο σκεπτικό συνεχίζετε να περικόπτετε τις αποζημιώσεις για εγκεκριμένες και απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις στελεχών των Ε.Δ καθώς και την αποζημίωσή τους για πάγιες ημέρες εκτός έδρας, ακόμη και σε εγκύους;»

Αθήνα, 29.1.2013
Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Βουλευτής Μαγνησίας

Γεώργιος Νταβρής, Βουλευτής Αχαΐας

Σχόλια

  1. Μπάμπη, δε νομίζω ότι ζητήσαμε αυτό από τους βουλευτές σας. Αν θυμάσαι στην πολύ ωραία εκδήλωση που διοργάνωσες και ήσουν ο κύριος ομιλητής ζήτησα αν αναλάβουν πρωτοβουλία να φέρουν τροπολογία τουν.4093/2012 στη Βουλή, με δεδομένο ότι ήδη είχαν κάνει ερώτηση 33 βουλευτές της ΝΔ.
    Φιλικά
    Αποστόλης Παπαπαρίσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά νομίζεις.. Απόστολε
      Η ερώτηση έχει άλλο νόημα και στόχευση.
      Θα γίνει όμως και αυτό που πρότεινες, ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλία να φέρουν τροπολογία τουν.4093/2012 στη Βουλή.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.