Τώρα όλοι ξαφνικά αγάπησαν και θυμήθηκαν τους στρατιωτικούς....

Δυστυχώς και για άλλη μια φορά αυτό εδώ το μπλογκ, επιβεβαιώθηκε και μάλιστα οικτρά, για έναν ευαίσθητο τομέα αυτό των Ενόπλων Δυνάμεων...
Το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανισθεί διάφοροι αυτόκλητοι σωτήρες και προασπιστές-υπερασπιστές των καθόλα δικαίων αιτημάτων των στρατιωτικών...
Λίγο πριν ξεσπάσει η μπόρα που έρχεται..
υπουργοί, υφυπουργοι και βουλευτές που έταζαν και μοίραζαν ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις προεκλογικά...ιστολόγια-ιστοσελίδες, φορείς και πλειάδα εμπλεκόμενων και μη, ανακάλυψαν ξαφνικά την επιχειρούμενη αποδόμηση, την στοχευμένη και μεθοδευμένη απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ) και την καταρράκωση του ηθικού των στρατιωτικών...

Πολλοί σε αυτή την αγωνία τους για δημοσιότητα επιστράτευσαν οτιδήποτε και οποιονδήποτε..οτιδήποτε "πουλάει"...
"Ξέθαψαν" μέχρι και ξεχασμένους πολιτικούς, πρώην υπουργούς, άμεσα υπεύθυνους για αυτή την κατάντια, για να μας πουν αυτά που δεν έκαναν και αυτά που ξέρουμε και ξεσκεπάσαμε, με την υπογραφή των κατάπτυστων και προδοτικών μνημονίων.
Που ήταν όλοι αυτοί τα τελευταία δύο χρόνια...;;;

Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε τι γράφαμε στις 18 Ιουλίου 2011 στο άρθρο μας : Άθλιες μεθοδεύσεις-περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις..Οδηγούν την Ελλάδα σε ένα νέο 1897 ;;
Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο, το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ. ευρώ, από 1.112 δις ευρώ που ήταν το 2009.
Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79 % σε σχέση με το 2009 και 69 % σε σχέση με το 2011. "Περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες που σχετίζονται με την άμυνα κατά τουλάχιστον 133 εκ. ευρώ το 2013 και επιπλέον 133 εκ. ευρώ το 2014 και 134 εκ. ευρώ το 2015, επιπλέον της μείωσης στις προμήθειες αμυντικού υλικού (παραδόσεις) κατά 830 εκ. ευρώ από το 2010 μέχρι το 2015."
Ας δούμε όμως πως ήταν η κατάσταση το 2009 και πως θα διαμορφωθεί το 2015.


Δείτε τώρα τι γράφαμε στις 28 Δεκεμβρίου 2011,Μισθολόγιο ..Οι μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών..
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα...

Μαχαίρι θα πέσει μαχαίρι στους μισθούς των στρατιωτικών κατά 20%.
Το θέμα το είχαμε ανεβάσει  και στις  29 Σεπτεμβρίου 2012 ΕΔΩ
Τέλος θα θέλαμε να αναφερθούμε και στο θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής θητείας κατ απαίτηση της τρόικας που σας παρουσιάσαμε σε αποκλειστικότητα στις 29 Νοεμβρίου 2012

Απίστευτο....Η τρόικα ζητάει κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας για οικονομία !!!!

Η παράγραφος που αναφέρει ότι στο διάστημα 2009-2016 θα μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα και οι μισθοί-συντάξεις κατά 62 και 41 % αντίστοιχα !!!!
Το απίστευτο-ασύλληπτο που δεν αντέχει σε καμία λογική και αδειάζει, παρακάμπτει υποκαθιστά πλήρως το υπουργείο εθνικής Άμυνας είναι στην τελευταία παράγραφο:
Αυτό δεν σημαίνει ότι περαιτέρω εξορθολογισμός των δαπανών δεν μπορεί ακόμα να επιτευχθεί, αλλά απαιτεί μια αύξηση της χρήσης των ηλεκτρονικών προμηθειών ( e procurement ) και την  "κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας"

Εμείς σε αυτό το μπλογκ δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στις Ένοπλες
Δυνάμεις μας.
Είμαστε δίπλα τους όχι απλά με πολιτικούς όρους και στο πλαίσιο
τυπικών δηλώσεων συμπαράστασης. Είμαστε δίπλα τους γιατί τα στελέχη
των Ε.Δ και των Σ.Α, δεν είναι ούτε αντιπαραγωγικοί, ούτε αυτιστικοί
όπως τους είχε αποκαλέσει ο κ. Πάγκαλος και ο κ. Βενιζέλος αντίστοιχα.
Είμαστε δίπλα τους γιατί όπως είχε πει και ένας κορυφαίος της ελληνικής
διπλωματίας ο κ. Δούντας, σε ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών τη
δεκαετία του '80, οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας μιας
δημοκρατικής χώρας είναι κατ' εξοχήν παραγωγικοί μηχανισμοί, καθ'
όσον εξασφαλίζουν το περιβάλλον και το αγαθό της ασφάλειας, που άνευ
τούτου ουδεμία οικονομική ή άλλη παραγωγική διαδικασία μπορεί να
υλοποιηθεί.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι δυνάμεις κατοχής της τρόικας με τα
μνημόνια και με τα νέα μέτρα έχουν καταστήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας χωρίς πίστη, εγκαταλελειμμένους από την πολιτεία, εξαθλιωμένους και με καταρρακωμένο ηθικό.
Οι ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι βασικός πυλώνας
ασφάλειας, είναι ο σκληρός πυρήνας του κράτους. Η πρώτη και τελευταία γραμμή άμυνας που οφείλει η κυβέρνηση να φροντίζει, πόσο μάλλον σε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτές που περνάει η πατρίδα μας.

 

Σχόλια

 1. Το ιππικό πάντα δίνει λύση και πάντα σώζει τα χλωμά πρόσωπα.
  Για να δώσει όμως λύση και να σώσει τα χλωμά πρόσωπα, πρέπει να υπάρχει.
  Ιππικό όμως δεν υπάρχει χωρίς καλά άλογα και χωρίς καλά εκπαιδευμένους και με υψηλό ηθικό ιππείς.
  Στην σημερινή τροικανο-κατάσταση τα άλογα είναι ατάιστα και απετάλωτα και οι ιππείς ανεκπαίδευτοι, απαξιωμένοι και χωρίς ηθικό.
  Όσο για τον ίλαρχο αυτός αμοίβεται λιγότερα απ΄οτι η καθαρίστρια στο sallon της Λολα.
  Και κάτι τελευταίο, μπορεί τους Dalton να τους πιάσατε αλλά η φυλή των γκρίζων λύκων πάντα παραμονεύει και περιμένει την ευκαιρία να βγεί στα λιβάδια για κυνήγι ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γίνε πιο σαφης και εξήγησε τι εννοείς, γιατί η πίσσα βράζει και τα κοτόπουλα μαδήθηκαν

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.