Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

«Τέρμα τα ψέματα με το ΤΑΙΠΕΔ κ. Σαμαρά»

Σχολιάζοντας τις σημερινές παραινέσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά προς το ΤΑΙΠΕΔ για «ταχύτερους ρυθμούς αποκρατικοποιήσεων» η αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:
«Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την ταχύτητα εκποίησης της περιουσίας του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν θα έπρεπε να είναι. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, ακολουθώντας εδώ και καιρό ακριβώς την γραμμή της Συγκυβέρνησης, προωθεί με διαδικασίες-εξπρές την εκποίηση τεράστιας αξίας περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου όπως είναι οι εταιρίες φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.


Τόσο η θέση του Δ.Σ όσο και το τίμημα για αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις ελέγχονται από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε ό,τι αφορά το 1ο, μετά από ερώτησή μου στη Βουλή σχετικά με την επάρκεια των μελών Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ να χειρίζονται τέτοιες περίπλοκες ιδιωτικοποιήσεις, ήρθε μια αποκαλυπτική απάντηση του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας αποκάλυψε ότι υπάρχουν παραλείψεις στα βιογραφικά και κενά στα τυπικά προσόντα 2 μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ. Συγκεκριμένα:

  1. Ο κ. Αντώνης Βαρθολομαίος εμφανίστηκε αναληθώς στη Βουλή, όταν πρωτοδιορίστηκε το 2011, ως κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων και μάλιστα διδακτορικού από τις ΗΠΑ. Σήμερα αποδεικνύεται ότι δεν διέθετε ποτέ αυτά τα προσόντα
  2. Η κα. Άννα Ζωηρού εμφανίστηκε στη Βουλή ως οικονομολόγος αλλά για άγνωστους λόγους παρέλειψε να αναφέρει ότι στην πραγματικότητα είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Αθήνας. Μάλιστα στο βιογραφικό που κατέθεσε φέρεται σε ηλικία 24 ετών, μόλις ένα χρόνο μετά την αποφοίτησή της από το ΤΕΙ Αθήνας, να διορίζεται στο Βέλγιο διευθύντρια οικονομικών γνωστής εταιρίας τηλεπικοινωνιών μεγάλου διεθνούς ομίλου...

Επειδή πέραν του ηθικού θέματος που φαίνεται να μην απασχολεί καθόλου την Συγκυβέρνηση, υπάρχει και το ουσιαστικό ζήτημα αξιοπιστίας μελών του Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ, καλούμε τον κ. Στουρνάρα να σταματήσει κάθε διαδικασία στην οποία ενεπλάκη το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο και να το ανασυγκροτήσει άμεσα».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.