Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Κίνδυνοι και ευκαιρίες

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την υπέρβαση της κρίσης, αλλά και ανησυχία για νέους επιχειρηματικούς κινδύνους εκφράζουν οι συμμετέχοντες στο Νταβός.
Η διάχυτη απαισιοδοξία του 2012 για την κρίση στην ευρωζώνη έδωσε τη θέση της σε μία πιο διαφοροποιημένη προσέγγιση. Άλλωστε τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει πολλά:
η Ελλάδα έχει "διαγράψει" μέρος του χρέους της, οι χώρες της ευρωζώνης συμφωνούν σε νέα πακέτα διάσωσης, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φραγκφούρτη δηλώνει αποφασισμένη να υπερασπίσει το κοινό νόμισμα με όλα τα μέσα. Έτσι, το φετεινό σύνθημα του Νταβός αφήνει να διαφανεί μία αχτίδα αισιοδοξίας.
Αυτό επισημαίνει στην εναρκτήρια ομιλία του και ο επικεφαλής του «Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ» Κλάους Σβαμπ: «Ελπίζω, όταν αποχωρήσετε από αυτό το φόρουμ, να έχετε πάρει μαζί σας ένα όραμα που θα είναι κάτι περισσότερο από μία απλή διαχείριση κρίσης, ένα όραμα που θα έχει αναπτύξει τη δική του δυναμική». Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.