Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Ο κύριος Φώτης διόρισε την κόρη του σε επιτροπή του Δημοσίου!

Κι όμως, ο άνθρωπος που... θυσιάζεται για τη σωτηρία της χώρας και διατρανώνει όπου βρεθεί ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. είναι κατά της οικογενειοκρατίας, κάνει ακριβώς το αντίθετο! 
Ο λόγος, φυσικά, για τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο οποίος διόρισε την κόρη του -νόμιμα μεν, αλλά όχι και ηθικά- σε επιτροπή του Δημοσίου, και μάλιστα σε θέση τακτικού μέλους που είναι αμειβόμενη.
Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το έγγραφο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. στις 29 Οκτωβρίου 2012 πρότεινε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να... τοποθετήσει την κόρη του Μαρία ως τακτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Και στις 5 Νοεμβρίου ο Αντ. Σαμαράς προχώρησε στον σχετικό διορισμό, που περιλαμβάνει και άλλους εκπροσώπους φορέων και κομμάτων, με την απόφαση να δημοσιεύεται λίγο αργότερα και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η αμοιβή μάλιστα της κάθε συνεδρίασης έχει οριστεί πλέον στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 75 ευρώ, μια και, σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 2667/1998, προβλέπεται αποζημίωση για τα μέλη της. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η εν λόγω επιτροπή συνέρχεται μια φορά τον μήνα. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται ρητά στον 2667/1998, «με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομικών καθορίζεται η αποζημίωση των μελών της επιτροπής, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων περί αμοιβής ή αποζημίωσης λόγω συμμετοχής σε συμβούλια και επιτροπές του δημόσιου τομέα». 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.