ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ : Η ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΧ...

« ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ, ΑΠΟ ΤΑ 43 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΤΑ 11»
«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ»
Στα όρια του κραχ είναι η εμπορική αγορά της Λιβαδειάς, αλλά και των άλλων σημαντικών πόλεων της Βοιωτίας, ως αποτέλεσμα της σφοδρής αντιαναπτυξιακής μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων δύο ετών, με αποκορύφωμα τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία τους, στον κλασικότερο εμπορικό δρόμο της πόλης, από τα 43 καταστήματα λειτουργούν πλέον μόνο τα…11, ενώ «οι υπόλοιποι μαγαζάτορες βρισκόμαστε σε απολύτως οριακή κατάσταση, με τον κίνδυνο μέχρι τέλος του χρόνου να μπουν και άλλα λουκέτα που θα σημάνει και το τέλος μας» είπε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Παπασπύρου.
Όπως μάλιστα τονίστηκε στη συγκεκριμένη συνάντηση, εάν κλείσουν πανελλαδικά μέσα στους επόμενους μήνες και με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει, το 28% των καταστημάτων που έχουν μείνει εν λειτουργία, τότε θα υπάρξει και άμεση κατάρρευση του ασφαλιστικού ταμείου των εμπόρων με ανυπολόγιστες τις αυτονόητες συνέπειες.
Όπως αποκαλύφθηκε, λόγω μνημονίου έχουν ήδη κλείσει σε όλη τη χώρα 68.000 καταστήματα και μέχρι το τέλος του 2013 αναμένεται αυτός ο αριθμός να ξεπεράσει τις 100.000!
Στους συγκεκριμένους υπολογισμούς δεν λαμβάνεται υπόψη ο παράγοντας της απόφασης της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά και την Κυριακή, απόφαση «η οποία θα επιφέρει τον απόλυτο θάνατο του εμποράκου, της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας με πρόσθετα ανεξέλεγκτα λουκέτα», όπως επεσήμαναν στον Τέρενς Κουίκ τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.
Η συνάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς, ήταν η τελευταία της διήμερης περιοδείας του στη Βοιωτία, όπου συναντήθηκε με τους Δημάρχους στη Θήβα, την Αλίαρτο, τον Ορχομενό, το Δήμαρχο Διστόμου- Αράχωβας-Αντικύρων, με το Διοικητή του νοσοκομείου Λιβαδειάς και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας.
Τα κυριότερα θέματα που κατέγραψε ο Τέρενς Κουίκ, τον οποίο σε όλες τις συναντήσεις συνόδευαν Πολιτευτές και μέλη των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών με επικεφαλής τον Πρόεδρό τους Κώστα Παπασπύρου, ήταν τα εξής:
1.Η εκτεταμένη λαθρομετανάστευση.
2.Η έλλειψη σημαντικού αριθμού ιατρών αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία Λιβαδειάς-Θήβας.
3.Η πολύχρονη εκκρεμότητα ανασυγκρότησης του Οργανισμού Κωπαΐδας.
4.Η έλλειψη στοιχειώδους αστυνομικής δύναμης στα περισσότερα Τμήματα της Βοιωτίας.
5.Η καλλικρατική αναδιάταξη της Βοιωτίας καθώς ο νόμος Ραγκούση επιδείνωσε και δεν έλυσε προβλήματα με τις συνενώσεις που αποφάσισε με απόλυτα αυθαίρετες λογικές ο πρωην Υπουργός.
6.Το μη κλείσιμο του πανεπιστημιακού τμήματος Περιφερειακής Διοικητικής Ανάπτυξης στα πλαίσια του πανεπιστημιοκτόνου μνημονιακού σχεδίου «Αθηνά».
7.Η κατασκευή της ανατολικής παράκαμψης Θηβών που εκκρεμεί από το 1997.
8.Η ολοκλήρωση των μελετών για ένταξη στο ΕΣΠΑ του αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενών.
9.Η ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών με ρεαλιστικούς και όχι… Στουρναρικούς όρους των εμπόρων του νομού.
10.Η διατήρηση στις υψηλότερες θέσεις της ατζέντας διεκδικήσεων του ελληνικού κράτους, εκείνων που αφορούν το Δίστομο έναντι της Γερμανίας.
Ειδικά για το θέμα του Διστόμου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε μακρά συνομιλία με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Πατσαντάρα, καθώς στη μαρτυρική αυτή πόλη, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την ίδρυση του Κινήματος «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».
Χθες το βράδυ, ο Τέρενς Κουίκ με τη θεσμική του ιδιότητα του Γραμματέα Συντονιστικού Δράσεων στην πορεία του Κινήματος για το ιστορικό Ιδρυτικό του Συνέδριο, προήδρευσε δίωρης κοινής σύσκεψης των Πολιτευτών και των μελών των Συντονιστικών Επιτροπών.
Συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες εν’ όψει της προσυνεδριακής διάσκεψης που θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Λαμία με θέμα την Ανάπτυξη.
Αποφασίστηκε στα πλαίσια αυτής της προσυνεδριακής, η Συντονιστική της Βοιωτίας να πραγματοποιήσει ημερίδα με αντίστοιχη θεματολογία, ώστε οι Βοιωτοί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να παρουσιάσουν προτάσεις εκπορευόμενες όχι απλά από τους ίδιους, αλλά απευθείας από τον επαγγελματικό και κοινωνικό ιστό του νομού τους.
Επίσης, αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι παρεμβάσεις του Κινήματος μέσω του κοινοβουλευτικού του έργου για τα προβλήματα που απασχολούν τη Βοιωτία.
Τέλος, έγινε ευρύτατη συζήτηση για τη δημιουργία πενταμελών επιτροπών-πυρήνων σε κάθε χωριό της Βοιωτίας, στα πλαίσια του συνεχώς διογκούμενου δυναμικού του Κινήματος στη συγκεκριμένη Εκλογική Περιφέρεια. Σύντομα μάλιστα θα ανακοινωθούν και τα ονόματα σημαντικών στελεχών που τον τελευταίο μήνα προσχώρησαν στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Από το μεσημέρι του Σαββάτου (19/1/2013) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ περιοδεύει, ξανά μέσα στις τελευταίες 10 ημέρες, στο νομό Φθιώτιδας.

Σχόλια