Ο Οτσαλάν δίνει το φιλί της ζωής στην Τουρκία.

Όλοι όσοι είναι σε θέση “εκτός τους Έλληνες και τους Κούρδους πολιτικούς που είναι δηλωμένοι βλάκες ” να αξιολογήσουν την πορεία της Τουρκίας σε ένα βάθος πέντε δέκα χρόνων, είναι σίγουροι ότι αυτό που σήμερα παρουσιάζετε ως δυνατή Τουρκία, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια φούσκα που βρίσκεται λίγο πριν εκραγεί.
Δεν έχει σημασία αν το σκάσιμο της φούσκας δεν θα συνοδεύετε και από διάλυση των συνόρων της Τουρκίας, σημασία έχει ότι ο Τουρκισμός εντός της Τουρκίας θα παραχωρήσει την θέση του
σε ένα ποιο πολυσύνθετο πολυφυλετικό πολυεθνικό κοινωνικό αχταρμά με πολλά και διαφορετικά κέντρα συμφερόντων και εθνικών προσανατολισμών.
Η Τουρκία μετά από πέντε χρόνια θα τα έχει όλα, εκτός όμως την κοινωνική συνοχή, η οποία είναι απαραίτητη για κάθε κράτος που θέλει να ασκήσει επεκτατική εξωτερική πολιτική. Το βιβλίο του Νταβούτογλου είναι απλά ο κίνδυνος που αναπόφευκτα θα έρθει για την Τουρκία τον οποίο κίνδυνο ο Νταβούτογλου νομίζει ότι δίνοντας του μια δώσει επεκτατισμού και εξωστρέφειας θα μπορέσει να αποφύγει.
Είτε μπει η Τουρκία στην ΕΕ είτε δεν μπει, δεν μπορεί πλέον να συμπεριφέρεται ως οθωμανική αυτοκρατορία και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ίδιοι οι Τούρκοι.
Οι μόνοι που δεν το γνωρίζουν είναι οι Έλληνες πολιτικοί και οι Κούρδοι, για αυτό και σχεδόν πάντα αυτοί οι δύο θηλυπρεπείς λαοί δια των ηγετών τους δίνουν το φιλί της ζωής στην Τουρκία, την στιγμή που αυτή ξεψυχά.
Μέχρι τώρα οι Έλληνες είναι οι φανατικοί υποστηρικτές για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και πρώτοι εμείς τρέξαμε στο Ερζερούμ να πιστοποιήσουμε την μεγαλοιδεατική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.
Τώρα ο Οτσαλάν και οι Κούρδοι, πιστοί και αυτοί στην δουλοπρέπεια τους, σπεύδουν να συμβιβαστούν με την Τουρκία, σε μια χρονική στιγμή που όλα τα δεδομένα στην περιοχή αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι υπέρ τους.
Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά, ότι δεν μπορεί να σταθεί στο Παγκόσμιο στερέωμα ισότιμα με τα άλλα κράτη της δύσης, από την στιγμή που έχει 25 εκατομμύρια Κούρδους υπό περιορισμό στο εσωτερικό της και ούτε μπορεί να κάθεται για πολύ καιρό ακόμη στο ίδιο τραπέζι με τους Ευρωπαίους έχοντας ταυτόχρονα δικό της στρατό σε ξένα εδάφη, όπως στην Κύπρο.
Η Τουρκία γνωρίζει ότι όσο μπαίνει στα πόδια των ισχυρών του κόσμου, τόσο αυτοί θα γίνονται επικριτικοί και σκληροί απέναντι της, γιατί η μοίρα αυτού που θέλει να μεγαλώσει είναι να δημιουργεί πάντα εχθρούς.
Εχθρούς λοιπόν, πολλούς εξωτερικούς εχθρούς βλέπει να έρχονται για την Τουρκία ο Ερντογκάν και για αυτό εκλιπαρεί να βρει λύσεις στο εσωτερικό του, αλλά και με τους γείτονες.
Εμείς και οι Κούρδοι, γιατί θα πρέπει να διευκολύνουμε αυτήν την στιγμή τον Ερντογκάν;
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη

Σχόλια