Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

«Η δηλητηριασμένη αξιοπιστία των Ελλήνων» ...

Η λίστα Λαγκάρντ κλονίζει την κυβέρνηση Η λίστα Λαγκάρντ και οι συνέπειες…

Η λίστα Λαγκάρντ κλονίζει την κυβέρνηση
«Η δηλητηριασμένη αξιοπιστία των Ελλήνων» επιγράφεται σχετικό σχόλιο της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. «O Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον οίκτο. Στο εσωτερικό τον βρίζουν για το δραστικό πρόγραμμα περικοπών και στο εξωτερικό
ο σκεπτικισμός -εάν πράγματι οι Έλληνες θέλουν μεταρρυθμίσεις- είναι μεγάλος. Ο Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε στο Βερολίνο να βρει κατανόηση για τη χώρα του. Προσπαθεί να ανακτήσει την αξιοπιστία των επενδυτών. Η προϋπόθεση όμως για αυτό είναι η Αθήνα να πατάξει πιο αποφασιστικά τη διαφθορά και να εξασφαλίσει ένα σταθερό νομικό πλαίσιο και μια διαφανή διοίκηση για τις ξένες εταιρίες. Εάν ο Σαμαράς επέμβει δυναμικά σε αυτούς τους τομείς, τότε κάτι τέτοιο θα ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο».
Τέλος, η Süddeutsche Zeitung σημειώνει για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ: «Η αντιπολίτευση δεν είναι η μεγαλύτερη απειλή για την κυβέρνηση ή για τα σχέδια της τρόικας. Εάν πέσει η κυβέρνηση αυτό θα οφείλεται στο ό,τι ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένας παράγοντας αβεβαιότητας. Αρνείται να ξεκαθαρίσει το ρόλο του στο σκάνδαλο της παραποίησης μιας ελβετικής λίστας με τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν είναι όμως πρόθυμος να είναι το μόνο μαύρο πρόβατο που θα πάει φυλακή». Μαρία Ρηγούτσου. Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.