Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Ραχήλ Μακρή : «Το περιβάλλον μολύνεται από τις χείριστες πολιτικές της κυβέρνησης στην ενεργειακή πολιτική της χώρας»

Με μια τραγελαφική ανακοίνωση το Υπουργείο ΠΕΚΑ καλεί τους πολίτες να μη προχωρούν σε καύση υλικών που προκαλούν ρύπανση του περιβάλλοντος και προβλήματα στη Δημόσια Υγεία. Παράλληλα, πραγματοποιεί σχεδιασμό έρευνας για την προστασία της ατμόσφαιρας και συσκέψεις με φορείς της Υγείας για να αποφευχθούν προβλήματα στον πληθυσμό.
Η κυβέρνηση και οι εγκληματικές πολιτικές της είναι η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος που θα ενταθεί και θα φέρει την κοινωνία προ τετελεσμένων καταστάσεων.
Με επίκαιρη ερώτηση η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή είχε επισημάνει το σοβαρότατο πρόβλημα που θα δημιουργούσε η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Αποτέλεσμα σήμερα εκατομμύρια πολίτες να έχουν στραφεί σε καύση υλικών που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Με επίκαιρη ερώτηση η κ. Μακρή είχε επισημάνει τις καταστρεπτικές επιπτώσεις του χαρατσιού και της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Σήμερα, οι πολίτες προσφεύγουν σε ρυπογόνες μορφές ενέργειας και χιλιάδες νοικοκυριά μένουν χωρίς ηλεκτροδότηση.
Αντιθέτως, η κυβέρνηση «χαρίζει» τους φόρους στα καύσιμα σε πολίτες τρίτων χωρών μέσω των ΚΑΕ Α.Ε., όπου με υπογραφή του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, έχουν το δικαίωμα να προμηθεύονται καύσιμα σε τιμές κόστους και ενώ η κ. Μακρή προχώρησε σε σχετική ερώτηση η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει, καλύπτοντας τον πρώην Υπουργό και υπαίτιο πολλών δεινών για τη χώρα.
Ο ανεπαρκής σχεδιασμός στην αξιοποίηση των δασών οδηγεί στον αφανισμό τους. Αντί να γίνουν ολοκληρωμένες πολιτικές για την παραχώρηση ξυλείας οργανωμένα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη, γίνεται βορά λαθροϋλοτομίας από αλλοδαπούς στις παραμεθώριες περιοχές.
Η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων. Αντί να εφαρμοστεί το περιβόητο σύστημα εισροών εκροών που ευαγγελίζονταν ο σημερινός πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τα σπασμένα της ανεπάρκειας της πολιτικής βούλησης θα τα πληρώσει και πάλι ο Ελληνικός λαός.
Για τους παραπάνω λόγους φτάσαμε στο σημείο να καταστρέφονται το περιβάλλον και η δημόσια υγεία με υπαιτιότητα και καθαρή ευθύνη της κυβέρνησης, ενώ η λύση είναι να πάρουν πίσω τα άδικα μέτρα και ο κόσμος να ζεσταθεί με φθηνή ενέργεια.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το άδικο μέτρο της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, να μην προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και να προχωρήσει σε μεθόδους απάλειψης της λαθρεμπορίας καυσίμων. Αλλιώς το πρόβλημα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας θα παραμείνει με καταστρεπτικές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.