Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013

Παπακώστα και Ρεπούση στη συνωμοσία των… ταγέρ!

Τελικά το… Κίνημα Γυναικών «ξεσηκώθηκε» και διαμαρτυρήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη! Οχι για να καταγγείλουν ενωμένες οι γυναίκες της Βουλής όσα περνά η ελληνική οικογένεια, αλλά για να κάνουν παράσταση στον πρόεδρο της Βουλής επειδή «στοχοποιήθηκαν» από τα media για τις ενδυματολογικές τους επιλογές. Δεν γνωρίζουμε βέβαια εάν η κυρία Ρεπούση, η οποία συνέγραψε την επιστολή, και η κυρία Παπακώστα, που την προώθησε, σκοπεύουν να βγουν όπως οι σουφραζέτες στο φεμινιστικό κίνημα και να καίνε τις γόβες τους, τα ταγεράκια τους, κατά της καταπίεσης των ανδρών συναδέλφων τους μέσα στη Βουλή, αλλά μόνο χιουμοριστικά μπορεί να δει κάποιος αυτή την… επανάσταση. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Χ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος τόλμησε να πει ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι πασαρέλα και ότι οι βουλευτές θα πρέπει όχι μόνο να σέβονται τον χώρο με την ενδυμασία τους αλλά και να μην προκαλούν τον λαό που δοκιμάζεται. «Δεν ξέρουμε πού είδε σεξιστική συμπεριφορά σε αυτό η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής Κατερίνα Παπακώστα, η οποία στην επιστολή της υποστηρίζει ότι “η επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων της Βουλής με ομόφωνη απόφασή της επιθυμεί να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για τον συστηματικό σχολιασμό της εμφάνισης των γυναικών βουλευτών από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο. Οι γυναίκες, όπως και οι άντρες βουλευτές, πρέπει να κρίνονται με βάση το έργο, τις απόψεις και τη γενικότερη κοινοβουλευτική συμπεριφορά. Η επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία, αναφέρει η επιτροπή του Κοινοβουλίου, της εμφάνισης συνιστά δείγμα υποτίμησης των γυναικών και ταυτόχρονη υποβάθμιση του ελληνικού Κοινοβουλίου».

Για την ιστορία πάντως γυναίκες βουλευτές-μέλη της Επιτροπής δεν είχαν την ίδια αντίληψη. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου του ΠΑΣΟΚ, αν και συμφώνησε με την ουσία, υποστήριξε ότι μια τέτοια ενέργεια θα ανοίξει νέο κύκλο δημοσιότητας εις βάρος των γυναικών της Βουλής. Τη δική της απάντηση με πολλά υπονοούμενα έδωσε η Αφροδίτη Σταμπουλή του ΣΥΡΙΖΑ ακούγοντας την κυρία Παπακώστα να δηλώνει ενοχλημένη επειδή σε blog γράφτηκε ότι φόρεσε ό,τι βρήκε μπροστά της: «Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν μου γράψουν πως φόρεσα ό,τι βρήκα. Ούτως ή άλλως αυτό κάνω κάθε μέρα. Στις εκπτώσεις ντυνόμουν και στις εκπτώσεις θα συνεχίσω να ντύνομαι».

Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.