Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Δική τους διοίκηση θέλουν οι Γερμανοί στο ΤΑΙΠΕΔ

Τελεσίγραφο έστειλε ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ
Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση από τους πιστωτές και τους μεγαλοκαρχαρίες του γερμανικού ιμπεριαλισμού για τους αργούς ρυθμούς με τους οποίους κινείται το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα τω ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
Πέρα από την έκθεση του ΔΝΤ, που εντοπίζει καθυστερήσεις, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και στο Βερολίνο.
Ο πρωθυπουργός έγινε δέκτης αυτής της δυσαρέσκειας ενώ πολλαπλά ήταν και τα μηνύματα που πέρασαν οι Γερμανοί σε υπουργούς της κυβέρνησης.
Οι πιστωτές ζητούν να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας αφού σε διαφορετική περίπτωση έχουν διαμηνύσει στην Ελληνική κυβέρνησης ότι θα απαιτηθούν νέα μέτρα και περικοπές μισθών και συντάξεων.
Οι Γερμανοί δεν δείχνουν ικανοποιημένοι με την ταχύτητα με την οποία κινείται το ΤΑΙΠΕΔ αλλά κυρίως με την αποτελεσματικότητα της διοίκησής του.
Θεωρούν ότι η ανεπάρκεια της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και η αδυναμία της να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, επιβάλλει την αντικατάστασή της με ευρωπαίους τεχνοκράτες.
Αυτό το χαρακτήρα έχει και η σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Αντώνης Σαμαράς θα απευθύνει τελεσίγραφο στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τάκη Αθανασόπουλο αλλά και στο διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιάννη Εμίρη να προχωρήσουν ταχύτατα τις αποκρατικοποιήσεις μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013 αλλά και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εκποίηση ακινήτων του δημοσίου.
Σε διαφορετική περίπτωση θα αντικατασταθούν.
Οι δανειστές δεν βλέπουν με καλό μάτι και τη διάταξη για την εμπλοκή της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, με γνωμοδοτικές αρμοδιότητες, στη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων. Θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξουν ισχυρές πολιτικές αντιστάσεις που θα προκαλέσουν εμπλοκές και προβλήματα.
Με άλλα λόγια θέλουν να καταργήσουν ακόμα και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να ορίσουν εκείνοι πώς θα γίνει το μεγάλο φαγοπότι με τα φιλέτα του Δημοσίου, εις βάρος του κορόιδου (του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.