Απλήρωτη εργασία για άνεργους...

Ακόμη ένας ξεδιάντροπος «φωστήρας», κάποιος Πέτρος Δούκας, προκλητικός, εκτός τόπου, χρόνου και ουσίας, έρχεται να προτείνει μια ακόμη ευφάνταστη λύση. Απλήρωτη εργασία για τους άνεργους…

Κατά την γνώμη του, ο άνεργος εκτός από άμεσους και έμμεσους φόρους, χαράτσια, λογαριασμούς και δόσεις που καλείται να πληρώσει, εκτός από την έλλειψη θέρμανσης, φαγητού και ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης που υφίσταται, οφείλει επίσης να θέσει τον εαυτό του σε εθελοντική εργασία, για να συμβάλλει στην ανάπτυξη και να βγει από την αδράνεια!!!
ο ΑΝΕΡΓΟΣ, αυτός ο τεμπέλης που βαριέται να δουλέψει και το σύστημα, μέσα από τον ανομολόγητο αυτόν τύπο, προσπαθεί να τον επαναφέρει στην δράση.

Μήπως θα έπρεπε να ψηφιστεί και νόμος που να επιβάλλει την καταναγκαστική εργασία για όσους έχασαν την δουλειά τους;

Μέχρι σήμερα ο εθελοντισμός ήταν μια κοινωνική προσφορά προς τους αδύνατους και έρχεται τώρα αυτός ο παπαγάλος και κόκορας μαζί, να προτείνει ακόμη μια ανατροπή ανθρώπινης αξιοπρέπειας:

 Άμισθη εργασία για τους εξαθλιωμένους που δημιούργησε η κλίκα του. 

 Με λίγα λόγια και ξεκάθαρα, μας λέει ότι αυτό που τώρα χρειάζεται η Ελλάδα είναι η αντικατάσταση της μέσης τάξης από μια νέα τάξη μουζίκων Τσαρικής νοοτροπίας.

«Κύριε» Δούκα, αν θέλεις να μιλήσεις για εθελοντική εργασία πέντε καλοκαιρινών εβδομάδων, ν’ απευθυνθείς σε εργαζόμενους που απολαμβάνουν τρεις πληρωμένους μήνες καλοκαιρινών διακοπών, ν’ απευθυνθείς στους χρυσοπληρωμένους υπαλλήλους της Βουλής και κυρίως στον νερουλά της που αμείβεται τριπλάσια από τον αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, να απευθυνθείς σε συναδέλφους σου πολιτικάντηδες που ζουν πλουσιοπάροχα σε βάρος των υποζυγίων τους, ν’ απευθυνθείς στον εαυτό σου. Ξεκούραστος κι αυτάρκης είσαι, γιατί δεν διαθέτεις πέντε εβδομάδες από τον χρόνο σου στην υπηρεσία της Πατρίδας σου, πατάσσοντας την ανεργία και υλοποιώντας εσύ ο ίδιος την πρότασή σου;

Που ακούστηκε εθελοντική εργασία από τον αναξιοπαθούντα; Που ξανακούστηκαν τέτοιες αισχρές δηλώσεις; Που ξαναπαρουσιάστηκαν τέτοιοι εθελοπροδότες Πατρίδας, εργασιακού δικαιώματος και συνανθρώπου;  ΑΙΔΩΣ!!!  

Εύη Μπότσαρη

(7.1.2013)

Σχόλια