Απολύσεις επιπλέον 70.000 υπαλλήλων του δημοσίου συστήνει η τρόικα έως το 2015

Μέχρι το 2015 θα υπάρξει και νέα μείωση προσωπικού στο δημόσιο κατά…70 χιλιάδες αναφέρει ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν σε απάντησή του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή. Όπως αναφέρει, η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων θα «βασίζεται στην τρέχουσα κατάρτιση των….

οργανογραμμάτων και θα διευκολυνθεί από την πρόσφατη νομοθεσία, η οποία επιτρέπει τις υποχρεωτικές απολύσεις». Στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής, ζητάει από την Κομισιόν στοιχεία σχετικά με τον αριθμό και το χρονοδιάγραμμα «αποχωρήσεων» από το δημόσιο. Συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο Όλι Ρεν δηλώνει:
Πρώτο, ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης στο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής τον Μάρτιο του 2012 που «προέβλεπε ότι 15.000 πλεονάζοντες εργαζόμενοι θα ετίθεντο, έως το τέλος του 2012, σε εργασιακή εφεδρεία, ανάλογα με τους φορείς ή τις μονάδες οι οποίες επρόκειτο να καταργηθούν ή να συρρικνωθούν».
Δεύτερο, κατά την άποψη της Τρόικα, πρέπει να υπάρξει μέχρι το 2015 νέα μείωση προσωπικού κατά 70.000 άτομα, και ότι «αυτή η μείωση προσωπικού θα πρέπει να είναι στοχευμένη και όχι οριζόντια».
Τρίτο, η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων θα «βασίζεται στην τρέχουσα κατάρτιση των οργανογραμμάτων και θα διευκολυνθεί από την πρόσφατη νομοθεσία η οποία επιτρέπει τις υποχρεωτικές απολύσεις».
Τέταρτο, «οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται με την Τρόικα ώστε να προσδιοριστεί η βέλτιστη διαδικασία επιβολής του νεοεκπονηθέντος σχεδίου κινητικότητας και αποχωρήσεων βάσει του υπάρχοντος Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα». skai.gr

Σχόλια