Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

«Απροστάτευτη η Αχαΐα με την κατάργηση της 6ης ΕΜΑΚ…»

Η απόφαση κατάργησης της 6ης ΕΜΑΚ της Πάτρας προκάλεσε την εύλογη αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας που νιώθει το αίσθημα της ανασφάλειας και της κρατικής αδιαφορίας.
Η 6η ΕΜΑΚ παρά τις ελλείψεις που καθιστούν δύσκολη την εύρυθμη λειτουργία της, έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην περιοχή μας σε πολλές επείγουσες περιπτώσεις που κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Με αυτή την απόφαση η Αχαΐα και εν γένει η Δυτική Ελλάδα μια νευραλγική αναπτυξιακά περιφέρεια  της Ελλάδας
απογυμνώνεται από επιχειρησιακή ετοιμότητα και μένει απροστάτευτη στο ενδεχόμενο μιας έκτακτης ανάγκης. Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι καθόλα απαράδεκτη και «ρισκάρει» ανθρώπινες ζωές την ώρα που σε σοβαρές καταστάσεις ο χρόνος δράσης είναι καθοριστικός! Ενώ είναι επιτακτικό αίτημα των πολιτών να ενισχυθεί η ΕΜΑΚ ώστε να μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερο στο κοινωνικό σύνολο αντ’ αυτού καταργείται εξαιτίας οριζόντιων και άκριτων περικοπών και μειώσεων! Η ασφάλεια και η προστασία είναι αναφαίρετα δικαιώματα των πολιτών και δεν μπορεί να μπαίνουν στην λογική της μεζούρας την ώρα που μια τέτοια λαθεμένη κρατική κίνηση μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές!
Όλοι αρμόδιοι τοπικοί φορείς οφείλουν να σταθούν με υπευθυνότητα πάνω από αυτό το ζήτημα και να αντιταχθούν σθεναρά σε αυτή την κατά κοινή ομολογία προκλητική και ασυλλόγιστη απόφαση. Θέλω να πιστεύω ότι θα  τοποθετηθεί επί του θέματος τόσο το Προεδρείο όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας ως συλλήβδην εκπρόσωποι τοπικά της Νέας Δημοκρατίας και δεν θα αφήσουν και αυτό το μείζον τοπικό θέμα να περάσει στο απυρόβλητο, όπως συνέβη με πολλά σοβαρά ζητήματα για την Αχαΐα. Ο ρόλος της ΝΟΔΕ δεν είναι του απλού παρατηρητή σε σοβαρά κοινωνικοπολιτικά ζητήματα και ιδίως της τοπικής κοινωνίας!

Με εκτίμηση
Γιώργος Δρακούλης
Εκλεγμένος από την βάση τ. Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.