Τσίπρας 180 μοίρες στροφή...

Στροφή 180 μοιρών υποχρεώνεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας ότι (εκτός από τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει) οι ακραίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ «πετούν μολότοφ» στα οράματά του να γίνει κόμμα εξουσίας. Αποτέλεσμα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν υποβάλει τα σέβη του στον Γερμανό υπουργό οικονομικών Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο και επισκεφτεί, στη συνέχεια, την Ουάσινγκτον, έκανε κυβίστηση κορυφής αδειάζοντας τους πάντες στην Κουμουνδούρου και δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των νοικοκυραίων!

Εκτός από τα ταξίδια υποταγής που θα κάνει το προσεχές διάστημα στο εξωτερικό, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι
επηρεάστηκε επίσης από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί πλέον στις δημοσκοπήσεις και επέστρεψε στη δεύτερη θέση. Ετσι επιχείρησε να μαζέψει όσα έβλεπε να εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες με κάλυψη στελεχών και βουλευτών του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου πήρε αποστάσεις από όσους έστηναν το «σχέδιο κουκούλα», υποστήριξε ότι δεν στηρίζει την ανομία και ανακάλυψε την ανάγκη η Πολιτεία να είναι αυστηρή. «Εάν ήταν κέντρα ανομίας, η παραβατικότητα πρέπει να παταχθεί και η στάση της Πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. Εάν τυχόν υπάρχουν παράνομες πράξεις ή δράσεις απέναντι στον νόμο, δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική δράση». Χαρακτήρισε δε «απολύτως καταδικαστέα και ακατανόητη» την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜ.ΑΡ.

Ο κ. Τσίπρας άδειασε μεγαλοπρεπώς και τον βουλευτή του Ευγ. Διαμαντόπουλο που δήλωσε «αναρχικός», λέγοντας ότι ήταν μια παρακινδυνευμένη και άστοχη επιλογή σε συνθήκες επικοινωνιακού πολέμου και δήλωσε ανήσυχος λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων και τις καταλήψεις σε γραφεία κομμάτων και ραδιοφωνικών σταθμών.

«Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι' αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα χθεσινά περιστατικά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μάς προβληματίζουν. Η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζουν με το αξιακό περιεχόμενο της Αριστεράς (...) Είμαι ανήσυχος, γιατί βλέπω το τελευταίο διάστημα μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και έντασης, και την ανάδειξη ίσως από το πουθενά ζητημάτων που είχαν απασχολήσει παλαιότερα την ελληνική κοινωνία, ίσως το 2008, και είχαν υποστεί μια ήττα οι λογικές της βίας, των μολότοφ, της καμένης τράπεζας. Η σπασμένη και η καμένη τράπεζα ενισχύει την κυβέρνηση παρά της δημιουργεί προβλήματα, ενώ οι ειρηνικές διαδηλώσεις έριξαν δύο κυβερνήσεις» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στροφή διά στόματος Τσίπρα όμως συνεχίστηκε, καθώς ισχυρίστηκε: «Είμαστε κι εμείς νοικοκυραίοι, δεν μας αφορά μόνο μια μικρή μειονότητα, αλλά απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες».
 Οταν ρωτήθηκε γιατί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δέχτηκε να τον συναντήσει στο Βερολίνο τις επόμενες ημέρες, ο κ. Τσίπρας είπε: «Θέλουμε να έχουμε φυσιολογικές σχέσεις με όλες τις κυβερνήσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη και επηρεάζουν τα ελληνικά πράγματα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζεται πλέον σε πιο φιλοευρωπαϊκές θέσεις. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι στην επικείμενη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν χρειαστεί, θα του θυμίσει ότι και η Γερμανία διεκδίκησε και πέτυχε το 1953 μείωση χρέους κατά 60%.
 Παραδέχτηκε την πτώση στα γκάλοπ

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης της Public Issue, που δείχνει προβάδισμα της Ν.Δ. για πρώτη φορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι υπάρχει κάμψη στη δυναμική του κόμματός του και πρόσθεσε: «Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει στασιμότητα της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, στη μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί, και σε εμάς και σε μεγάλο μέρος του λαού, ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων και ενδεχομένως να ξαναπάμε σε δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή ανατροπής αυτής της πολιτικής, θέλω να πιστεύω προσωρινά, υπήρξε μια διάψευση».
 Αλέξανδρος Διαμάντης, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Σχόλια