15 προτάσεις του Κουίκ απέρριψε ο Στουρνάρας, στην συζήτηση για το φορολογικό

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ αποδελτιώνει τις προτάσεις του για αλλαγές στο φορολογικό που συζητήθηκε και ψηφίστηκε χθες (11/1/2013) το βράδυ από τη μνημονιακή κυβερνητική πλειοψηφία.
Προτάσεις που συμπεριέλαβε στη πρωτολογία και δευτερολογία του στη Βουλή και που ΟΛΕΣ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη και τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

1.Να δικαιολογούνται στη φορολογική δήλωση ΟΛΕΣ οι αποδείξεις που αφορούν διαβίωση, στέγαση, ένδυση, ψυχαγωγία, εκπαίδευση παιδιών, ιατρικές δαπάνες κλπ, χωρίς να εξαιρούνται οι δαπάνες κινητής τηλεφωνίας, κοινοχρήστων-πετρελαίου, ΔΕΗ, ύδρευσης κλπ.
2.Το σύστημα των αποδείξεων να μην ισχύει μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά για όλους τους Έλληνες φορολογούμενους. Είναι απίστευτο να εξαιρούνται-για παράδειγμα- ελεύθεροι επαγγελματίες, καταστηματάρχες κλπ. Αυτοί δεν καταθέτουν ατομική φορολογική δήλωση; Δεν τρώνε; Δεν ντύνονται; Δεν κυκλοφορούν πουθενά;
3.Να μειωθεί ο ΦΠΑ στην παροχή όλων των Τουριστικών Υπηρεσιών στο 5%, όπως πρώτοι είχαν δεσμευτεί προεκλογικά οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και όπως λίγες μέρες πριν από τις εκλογές τις 6ης Μαΐου είχε δεσμευτεί στο Ζάππειο και ο Αντώνης Σαμαράς. Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι έχουν αντίστοιχο ΦΠΑ στο 8%, όταν η Ελλάδα σήμερα για τον τουρισμό της έχει ΦΠΑ 23%, καθιστώντας την εξόχως μη ανταγωνιστική χώρα έναντι της Τουρκίας.

4.Διατήρηση της φορολογικής πολιτικής για τους νέους επιχειρηματίες όπως ίσχυε μέχρι τώρα, δεδομένου ότι το νέο φορολογικό χαμηλώνει όλα τα ευνοϊκά όρια, εξωθώντας τους νέους Έλληνες στη μετανάστευση.

5.Επαναφορά του αγροτικού πετρελαίου, ώστε να βοηθηθεί το κόστος της πρωτογενούς παραγωγής αγροτικών προϊόντων.

6.Να επεκταθεί και στο Ιόνιο το μειωμένο κατά 30% ΦΠΑ που ισχύει στο Αιγαίο, με βάση τις συνταγματικές επιταγές για τη νησιωτική και ορεινή ιδιαιτερότητα της Ελλάδας.

7.Να καταργηθεί το πλαφόν των 1.500 ευρώ που έχει μπει στην απόδοση Διατροφής στα διαζύγια.

8.Να παραμείνουν ως έχουν οι φορολογικοί συντελεστές για τους Έλληνες ναυτικούς, γιατί την ώρα που έχει σχεδόν εξανεμιστεί ο αριθμός των Ελλήνων ναυτικών, δεν είναι δυνατόν να διπλασιάζεται και να τριπλασιάζεται η φορολογική τους κλίμακα.

9.Να καθιερωθεί ειδικός μειωμένος φόρος για τις επιχειρήσεις, ανάλογος με αυτόν που ισχύει στις όμορες χώρες, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Ρουμανία και η Βουλγαρία, αλλά και στις γείτονες βαλκανικές χώρες όπως η Τουρκία, η FYROM και η Αλβανία, όπου ο φορολογικός συντελεστής δεν ξεπερνά το 16%. Το αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης ψαλίδας σε σχέση με τα ισχύοντα στην Ελλάδα, έχει –για παράδειγμα- διώξει από τη χώρα μας πάνω από 5.500 επιχειρήσεις, μόνο προς τη Ρουμανία. Είναι άγνωστος ο αριθμός των ελληνικών εταιριών που μετανάστευσαν σε Τουρκία και Βουλγαρία και που ήδη αρχίζουν να μετακομίζουν προς την Αλβανία.

10.Να επανέλθει ο νόμος Βενιζέλου για 60 δόσεις στους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου που είχε ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων τον Ιανουάριο του 2012, πήρε ΦΕΚ στις 4 Φεβρουαρίου του 2012 και που καταργήθηκε με εντολή του Πωλ Τόμσεν και της τρόικας 15 μέρες αργότερα. Και μάλιστα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με την πρότασή τους για το Εθνικό Ταμείο Οφειλετών του Δημοσίου, ζητούν οι δόσεις να αυξηθούν ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε το Κράτος να μαζεύει έστω και λίγα-λίγα τα χρεωστούμενα από τους ανήμπορους πλέον οικονομικά Έλληνες, παρά να τους εξωθεί στην αυτοκτονία ή με χειροπέδες να τους οδηγεί στην Εισαγγελία και μετά στις φυλακές, χωρίς τελικά το Δημόσιο να εισπράττει ούτε πεντάρα τσακιστή.

11.Διατήρηση των Δ.Ο.Υ. στα νησιά, όπως Ικαρία, Ιθάκη, Λήμνος, Λέρος, Κάλυμνος κλπ που και ο τελευταίος Έλληνας γνωρίζει (προφανώς με εξαίρεση του Κολωνακιώτη κ. Στουρνάρα) ότι έχουν τεράστιες αδυναμίες ακτοπλοϊκής σύνδεσης έτσι ώστε να μην μπορούν να μετακινούνται για τις φορολογικές τους υποχρεώσεις οι κάτοικοι προς τα μεγαλονήσια τους Σάμο, Κεφαλονιά, Ροδο, Λέσβο κλπ

12.Την ώρα που ανακεφαλαιοποιούνται για 3η φορά σε 3 χρόνια, με πάνω από 30 δις ευρώ οι τράπεζες, δεν είναι δυνατόν να μην ρίχνουν χρήμα στην αγορά, με αποτέλεσμα να αφήνεται πεδίο ελεύθερο σε τουρκικές τράπεζες να σκορπάνε αφειδώς δάνεια κυρίως στις ευαίσθητες εθνικά περιοχές όπως η Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Δάνεια, που υπογράφονται με υποθήκευση γης ή ακινήτων, με ό, τι αυτό σημαίνει και το οποίο θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται με την πρώτη και το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

13.Μείωση των τελών κυκλοφορίας, καθώς ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτων, με τελικό αποτέλεσμα τη μείωση των φορολογικών εσόδων και ως προς αυτό το σκέλος.

14.Επανακαθορισμός του καθεστώτος ΑΕΠΙ, ώστε και οι δημιουργοί να προστατεύονται, αλλά και να μη διαιωνίζεται το καθεστώς ληστείας, που επιβαρύνει ατελείωτο αριθμό Ελλήνων, με μία ακόμα ιδιότυπη φορολογία.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απέρριψε και την τροπολογία που κατέθεσαν εμπρόθεσμα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.






Σχόλια