Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Ενδιαφέρον από Petroceltic για τις πετρελαϊκές έρευνες στην Ελλάδα


Ενδιαφέρον από Petroceltic για τις πετρελαϊκές έρευνες στην ΕλλάδαΈμπρακτο ενδιαφέρον για τις πετρελαϊκές έρευνες στην Ελλάδα εκφράζει η Petroceltic International Plc (PCI), εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με δραστηριότητες στην Αίγυπτο και την ανατολική Ευρώπη.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Brian O’Cathain, διευθύνων σύμβουλος της Petroceltic, σε τηλεφωνική συνέντευξή του στο Bloomberg, η εταιρεία έχει καταθέσει αίτηση για την παραχώρηση
δικαιωμάτων έρευνας για την εξεύρεση πετρελαίου στην Ελλάδα μαζί με τα ΕΛΠΕ και την Edison SpA.
«Καταθέσαμε την αίτηση ως κοινοπραξία», σημείωσε από την πλευρά του στο πρακτορείο ο Βασίλειος Τσάιτας των ΕΛΠΕ, προσθέτοντας ότι όλοι οι εταίροι έχουν ίσα μερίδια και συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει τις προσφορές.
Η χερσαία περιοχή των ερευνών αφορά την Ήπειρο, ενώ η θαλάσσια τον Πατραϊκό Κόλπο, σημείωσε ο κ. Τσάιτας, ενώ πρόσθεσε πως αν ο διαγωνισμός στεφθεί με επιτυχία, τα ΕΛΠΕ θα αναλάβουν τη διαχείριση των ερευνών.
Σημειώνεται ότι η Petrceltic εξαγόρασε, τον Αύγουστο, τη Melrose Resources Plc έναντι 165 εκατ. λιρών. fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.