Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Καλά και κακά νέα για την Ελλάδα από την Guardian

Πριν λίγο η αγγλική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε «καλά και κακά νέα» για την Ελλάδα. Αν είχαμε περισσότερα καλά νέα μπορεί να γλιτώναμε τα άσχημα αλλά είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις να γράφεται κάτι θετικό για την Ελλάδα στα ξένα ΜΜΕ.  Μπορεί να γίνει μια καλή αρχή και να κινηθεί η οικονομία. Τα καλά νέα είναι η έναρξη των συνομιλιών μεταξύ των υπευθύνων του αγωγού φυσικού αεριού TAP και της Ελληνικής κυβέρνησης .
Σύμφωνα με την Guardian ο αγωγός TAP θα είναι η μεγαλύτερη διεθνής επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, ύψους  1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και το άρθρο επισημαίνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως τέτοιες επενδύσεις. Αν ο αγωγός επιλεγεί για την μεταφορά του φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν τότε η Ελλάδα θα ο ένας από τους τέσσερις κύριους ενεργειακούς διαδρόμους της Ευρώπης.

Τα κακά νέα τώρα είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει περικόψει τις δαπάνες θέρμανσης και για τα σχολεία και η Guardian επισημαίνει ότι κάποια σχολεία θα αναγκαστούν να διακόψουν την λειτουργία τους λόγω του ψύχους που αναμένεται. Το άρθρο υπενθυμίζει ότι η αγορά καυσίμων ελέγχεται από δυο μόνο εταιρίες, την Motor Oil και τα ΕΛΠΕ και ότι οι τιμή του πετρελαίου είναι στα ύψη λόγω και των τεράστιων φόρων.

Το άρθρο το βρήκα εδώ http://www.guardian.co.uk/business/2012/dec/20/eurozone-crisis-greece-finance-minister-warning

Κώστας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.