Κοέλιο: "Δεν θέλουμε τη ίδια αντιμετώπιση και μια λύση ίδια με αυτή για την Ελλάδα, διότι η κατάστασή μας δεν είναι η ίδια"

Η Πορτογαλία δεν θα επιδιώξει αλλαγές για την επίτευξη χαμηλότερων επιτοκίων για τα δάνεια της όπως έγινε με την Ελλάδα και σέβεται τους στόχους που προβλέπονται από τους πιστωτές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Pedro Passos Coelho την Τρίτη. 
"Η Πορτογαλία δεν ζητά αντιμετώπιση όμοια με εκείνη της Ελλάδας", είπε σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψη του στο Πράσινο Ακρωτήριο στα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο Passos Coelho σημείωσε ότι "η Ελλάδα έχει περάσει μερικές πολύ δύσκολες στιγμές για περισσότερο από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων, που οδήγησαν στην απελευθέρωση της οικονομικής ενίσχυσης. Δεν θέλω η Πορτογαλία να χρειαστεί να περάσει μέσα από το ίδιο είδος της διαπραγμάτευσης."  
"Η επιστροφή μας στις αγορές και την ομαλοποίηση της χρηματοδότησης για τις πορτογαλικές επιχειρήσεις χτίζεται σταδιακά και αυτό είναι ένα θέμα υπερηφάνειας και ελπίδας για τον πορτογαλικό λαό», είπε. 
"Δεν θέλουμε τη ίδια αντιμετώπιση και μια λύση ίδια με αυτή για την Ελλάδα, διότι η κατάστασή μας δεν είναι η ίδια" δήλωσε ο Passos Coelho.

Σχόλια