Δήμος Πειραιά: Στήριξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών

Αφιερωμένη στο εθελοντισμό και στις δράσεις που πραγματοποιεί ο δήμος Πειραιά, προκειμένου να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, ήταν αφιερωμένη η σημερινή συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, με αφορή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.
 «Σήμερα θέλουμε από εδώ, από τον Πειραιά, να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης» τόνισε ο κ.Μιχαλολιάκος και αναφέρθηκε στο γραφείο Εθελοντισμού και Αγάπης που έχει ήδη ιδρυθεί στο ισόγειο του κεντρικού Δημαρχιακού Μεγάρου.


"Ο εθελοντισμός είναι μια κορυφαία δύναμη σε εμάς που υπερκαλύπτει την έλλειψη πόρων", τόνισε ο κ.Μιχαλολιάκος και υπογράμμισε, ότι "κανείς συνάνθρωπός μας στον Πειραιά, δεν πρέπει να μείνει χωρίς ένα πιάτο φαγητό, χωρίς ένα καθαρό κρεβάτι να κοιμηθεί, χωρίς γιατρό, χωρίς φάρμακα, χωρίς εμβόλιο κ.α".
Το πρόγραμμα Εθελοντισμού του δήμου Πειραιά έχει ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2012 και σε αυτό  δραστηριοποιούνται ήδη 213 πολίτες.
Ηδη στο δήμο έχει δημιουργηθεί η τράπεζα αγάπης, το παντοπωλείο που προμηθεύει τους άπορους και άνεργους δημότες, με τρόφιμα και ρούχα από χορηγίες.Επίσης σε εξέλιξη βρίκεται το πρόγραμμα  «Διδακτικής Αλληλεγγύης», που έχει ως στόχο να παραδίδονται Φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά οικογενειών με χαμηλά ή καθόλου εισοδήματα, στο πλαίσιο των ίσων ευκαιριών στην παιδεία.
ΑΜΠΕ

Σχόλια