ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ


Τις τελευταίες ημέρες, κάποια σοβαρά ζητήματα έχουν αρχίσει να βλέπουν σιγά-σιγά το «φως» της δημοσιότητας.
Ξεκινώντας κανείς από το ζήτημα που ανέκυψε με την αποκάλυψη της προσπάθειας είσπραξης μιας επιταγής αξίας 147.000 € από πρώην ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ, η οποία εκτός από την προσαγωγή και την σύλληψη πέντε ατόμων με κατηγορίες για κακουργηματική απάτη σε βάρος του Οργανισμού, προκάλεσε και την αναφορά του πρώην Γενικού Γραμματέα του, κ. Καραχάλιου, σε έλλειμμα 12 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του !
Μία υπόθεση που, ακόμα, βρίσκεται στην αρχή της.

Το δεύτερο ζήτημα είναι αρκετά πιο σοβαρό καθώς αφορά την, περιβόητη πλέον, λίστα Λανγκάρντ και την «άφιξή» της, εκ νέου, στη χώρα μας από το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης & Μουζακίτης που την παρέλαβαν, πριν περάσει αρκετός καιρός μελέτης και επεξεργασίας της, την ... πακετάρισαν και την έστειλαν απευθείας στη Βουλή, ως συμπληρωματικό της δικογραφίας, που ήδη έχουν στείλει  για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.

Και αυτές ακριβώς οι πολιτικές ευθύνες, είναι πιθανόν να «ακουμπούν» τον κ. Βενιζέλο και -κυρίως- τον πρώτο, πριν μήνες παραλήπτη, κ. Παπακωνσταντίνου.

Σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το ότι πριν λίγες μόνο ημέρες, η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με τις ψήφους των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ, αποφάσισε την μη περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης !

Ήδη, ο «αφανής», κατά τη γνώμη μου, στόχος της έντονης ενασχόλησης των ΜΜΕ με το σοβαρό αυτό ζήτημα, η ΔΗΜΑΡ, έχει δώσει μέσω ανακοινώσεών της, το στίγμα της αντίδρασής της, αναφέροντας ότι θα στηρίξει (εκ των υστέρων) οποιαδήποτε πρόταση προς περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για τον καταλογισμό πολιτικών ευθυνών, «κλείνοντας το μάτι» στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσπάθεια να στηθεί το, δοκιμασμένο και στο παρελθόν, σκηνικό, είναι περισσότερο από εμφανής.

Σαφώς και τα ΜΜΕ θα πρέπει, και καλά κάνουν, να ασχοληθούν με τα πολύ σοβαρά αυτά ζητήματα.

Το ποιοι όμως δοκιμάζουν την ίδια συνταγή, ώστε να προβάλουν στη συνέχεια τους «από μηχανής Θεούς» κάποιας «νέας» προσπάθειας κομματικού σχηματισμού που ήδη ετοιμάζεται στο παρασκήνιο της πολιτικής ζωής της χώρας, είναι ένα άλλο ζήτημα που όσοι  έχουν την ικανότητα να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις, μπορούν να διακρίνουν.

Σχόλια