Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

ΕΤΕΠ: Θα χρειαστούν δεκαετίες για να ανακάμψει η Ελλάδα

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) Werner Hoyer (Βέρνερ Χόγιερ),  με συνέντευξη, που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην Berliner Zeitung, εκφράζει την άποψη ότι στην Ελλάδα θα χρειαστούν δεκαετίες για να ανακάμψει από την χρηματοοικονομική κρίση, επικρίνοντας, συγχρόνως, τις τωρινές προσπάθειες των Ευρωπαίων πολιτικών.«Η διαδικασία της ανάκαμψης
θα πάρει μία με δύο δεκαετίες», τονίζει χαρακτηριστικά. Ο Βέρνερ Χόγιερ διετέλεσε μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου, με το κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών και διευθύνει την ΕΤΕΠ (European Investment Bank –EIB) από τον Ιανουάριο του 2012.
Στην συνέντευξή του επικρίνει τους Ευρωπαίους πολιτικούς, για έλλειψη θάρρους, κατά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι απέτυχαν να οδηγήσουν την Ευρώπη μπροστά, μέσω της πολιτικής. «Εχουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μας εξασφάλισε χρόνο με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, στη δευτερογενή αγορά, το οποίο οι πολιτικοί πρέπει τώρα να χρησιμοποιήσουν", τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο κ. Χόγιερ.
Η Γερμανία, ως ένας από τους βασικούς μετόχους της EIB, έχει μια μόνιμη έδρα στην επιτροπή διαχείρισης της Τράπεζας. Ο Werner Hoyer, γεννήθηκε το 1951 στο Wuppertal της Γερμανίας, κατέχει διδακτορικό στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο της Κολωνίας, όπου ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός έρευνας στα οικονομικά. Διαδέχθηκε  στην ΕΤΕΠ τον Philippe Maystadt ο οποίος άφησε μετά από 12 χρόνια στο αξίωμα του προέδρου της Τράπεζας.
express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.