Ιερώνυμος: Να αντιληφθούν οι τραπεζίτες ότι πρέπει να συμμετέχουν και στις ζημιές

Εναντίον των τραπεζιτών καταφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κατά την αποψινή του επίσκεψη στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Ο αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά ότι  ήρθε η ώρα να αντιληφθούν οι τραπεζίτες ότι δεν πρέπει μόνο να συμμετέχουν στα κέρδη αλλά και στις ζημιές. Ήρθε η ώρα, τόνισε, να αντιληφθούν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις, που στη χώρα μας είναι οικογενειακές και στηρίζουν την πραγματική οικονομία, πρέπει να στηριχθούν και να ζήσουν.
Ακόμη, πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να μιλούμε μόνο για επιμήκυνση του χρέους της Ελλάδας, αλλά να συζητήσουμε σοβαρά την ανάγκη επιμήκυνσης των χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Ο αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για το ζήτημα να καταργηθεί η αργία της Κυριακής και απάντησε ότι η Κυριακή είναι ημέρα ιερή. Αλλά, συγχρόνως, είναι και ημέρα που δίδει την ευκαιρία ένωσης της οικογένειας, της διατήρησης της παράδοσης, της κουλτούρας και των αξιών μας. Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η επιτυχία της Ευρώπης είναι η σύνθεση της διαφορετικότητας. AMΠΕ

Σχόλια