«Η ΘΡΑΚΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΚΟΡΠΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ»

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΙΣΜΑ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ»
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΝΤΙΑΝΟ
Ολοκληρώθηκε σήμερα (20/12/2012) το μεσημέρι η επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στη Θεσσαλονίκη.
Χθες το βράδυ, μαζί με τους εκλεγμένους συναδέλφους του της Α και Β Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη συνεδρίαση των Πολιτευτών και των μελών των Συντονιστικών Επιτροπών του νομού, στην οποία προήδρευσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος.

Η σύσκεψη αφορούσε κυρίως οργανωτικά ζητήματα εν’ όψει του ιστορικού Ιδρυτικού Συνεδρίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που θα γίνει τέλος Απριλίου του 2013 και των προσυνεδριακών διαδικασιών.
Νωρίτερα, ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση 45 λεπτών στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης με τον Υπουργό Θεόδωρο Καράογλου, από τον οποίο ζήτησε ενημέρωση για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου του και κυρίως για ζητήματα που αφορούν στη Θράκη.
Σήμερα το πρωί ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μαζί με Πολιτευτές και μέλη της Συντονιστικής επισκέφθηκε την αγορά Μοντιάνο και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες και με τον ελάχιστο κόσμο ο οποίος έμπαινε μέσα για ψώνια.

Μιλώντας λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους ο Τέρενς Κουίκ είπε:

«Κατ’ αρχήν χάρηκα ιδιαίτερα χθες το βράδυ που η αιφνιδιαστική επίσκεψη- έκπληξη του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου στη σύσκεψη των Πολιτευτών και των μελών των Συντονιστικών Επιτροπών Θεσσαλονίκης, κατέδειξε ότι στις τάξεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν έχει επανέλθει απλώς η ηρεμία μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά έχει δυναμώσει ακόμα περισσότερο το πείσμα για έναν ανυποχώρητο αγώνα με εντιμότητα σε αυτά που υποσχεθήκαμε προεκλογικά και ακολουθώντας πιστά την Ιδρυτική μας Διακήρυξη και την Εθνική μας Αντιπρόταση, η οποία πλέον είναι εθνική πρόταση σωτηρίας του τόπου με ενωμένους όλους τους Έλληνες.

Σε ό, τι αφορά στις συνομιλίες που είχα με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου, οφείλω να πω ότι είχαμε μία εξαιρετικά ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων κυρίως για το θέμα της Θράκης και χαίρομαι ιδιαίτερα που οι διαπιστώσεις μας για το τι συμβαίνει και το πώς πρέπει να κινηθούμε ως ελληνικό κράτος, είναι απόλυτα ταυτόσημες.

Η Θράκη δεν παραδίδεται στο Τουρκικό Προξενείο, τους πράκτορές του και τα εκατομμύρια που σκορπάνε. Τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελληνικής Επικράτειας δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τα αμφισβητεί ή έστω και να τα συζητάει. Είναι απόλυτα προσδιορισμένα.

Στη Θράκη, θα πάω αυτό το Σαββατοκύριακο. Από Ξάνθη, Κομοτηνή, μέχρι το Τριεθνές.

Επίσης, σήμερα το πρωί, εδώ στη γενέτειρά μου στη Θεσσαλονίκη, είχα δυστυχώς την ευκαιρία να διαπιστώσω ο ίδιος, τον απόλυτο θάνατο της αγοράς. Άνθρωποι που δεν μπορούν να ψωνίσουν, καταστηματάρχες στα κάγκελα από την απελπισία τους, επαγγελματίες, όπως για παράδειγμα ταξιτζήδες που με πήραν κούρσα από και προς το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που στα 40 και τα 50 τους σκέφτονται ως λύση μαζί με τα παιδιά τους τη μετανάστευση.

Ειδικότερα στην αγορά Μοντιάνο δεν υπήρξε ούτε ένας καταστηματάρχης που να μην μου μιλήσει με τα μελανότερα χρώματα για το Δήμαρχο της πόλης τους, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη μία από τις ιστορικότερες κλειστές αγορές της Ελλάδας μαζί με εκείνη της Βαρβακείου αγοράς της Αθήνας.

Όπως μάλιστα μου είπε ένας καταστηματάρχης χαρακτηριστικά, «ο Δήμαρχος πιο πολύ ασχολείται με το που θα στήσει το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ, παρά με την πόλη του που γιορτάζει φέτος και τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τους Τούρκους».

Τέλος, σε συνεννόηση με τους Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τους Πολιτευτές και τα μέλη των Συντονιστικών, αλλά και το δυναμικό κομμάτι της νεολαίας μας, σχεδιάζουμε από σήμερα κιόλας σειρά δράσεων στο πλευρό του δοκιμαζόμενου από τα μνημόνια πολίτη».

Από τη Θεσσαλονίκη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναχώρησε αεροπορικώς για τη Λήμνο, νησί της Εκλογικής Περιφέρειας Λέσβου που είναι στην κοινοβουλευτική του ευθύνη.


Σχόλια