Ευχαριστούμε Λοβέρδε αλλά δεν θα πάρουμε, μεταξύ μας έχει επέλθει «ΡΙΚΣΣΥ»

Μάλιστα, τώρα επιτέλους σωθήκαμε. Ήρθε η κίνηση ΡΙΚΣΣΥ που θα «ρίξει» γροθιά στο παρελθόν και θα μας οδηγήσει ασφαλείς στο μέλλον. Και το όνομα του Σωτήρα, Λοβέρδος. Επιτέλους σ’ αυτή τη χώρα θα μπει μια τάξη. Βρέθηκε ο άνθρωπος που θα πάρει τη χώρα απ’ το χεράκι και θα βαδίσει μπροστά. Μα μια στιγμή… πρόκειται για το γνωστό Λοβέρδο; Τον Ανδρέα Λοβέρδο; Ε… τότε ας δούμε λίγο το βιογραφικό του…
Στο βιογραφικό της ιστοσελίδας του διαβάζουμε τα εξής:
Από τις 9 Σεπτεμβρίου 1996 έως τις 9 Δεκεμβρίου 1997 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Στις εκλογές του 2000 εκλέχθηκε βουλευτής Β’ Αθηνών στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου του κόμματός του. Από τις 23 Ιανουαρίου 2002 έως τις 7 Μαρτίου 2004 διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και την αναπτυξιακή συνεργασία. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 εκλέχθηκε δεύτερος βουλευτής στην περιφέρειά του με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007, 2009 και του 2012 εκλέχθηκε πρώτος στη Β’ Αθηνων.
Στις 6 Οκτωβρίου 2009 ο Γ. Παπανδρέου τον συμπεριέλαβε στην κυβέρνηση του διορίζοντας τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το Σεπτέμβριο του 2010 έως και το Μάιο του 2012 ήταν  Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Επειδή σ’ αυτή τη χώρα όλοι έχουμε λοιπόν παρελθόν και κανείς δεν προέρχεται από παρθενογένεση, διαπιστώνω ότι ο Λοβέρδος συμμετείχε σε υψηλόβαθμες θέσεις στην πολιτική ζωή του τόπου από το 1996. Εδώ και 16 χρόνια δηλαδή. Μάλιστα θήτευσε για 5 έτη και ως υπουργός.
Μετά λοιπόν από 16 χρόνια στην πολιτική ξαφνικά ο Λοβέρδος ανακάλυψε τα κενά του πολιτικού συστήματος. Αφού η χώρα έπεσε στα βράχια, το καράβι βούλιαξε και οι περισσότεροι επιβάτες πνίγηκαν, κατάλαβε πως οι αξιωματικοί του καταστρώματος έπρεπε να στρίψουν το τιμόνι! Και τώρα ο Λοβέρδος ζητάει να του δώσουμε τα κλειδιά του ναυαγοσωστικού για να σώσει όσους επιβίωσαν και θαλασσοδέρνονται. Συμμετείχε στο καραβοτσάκισμα της χώρας, απέτυχε  να αποτρέψει το ναυάγιο και τώρα έρχεται να προβάλει τον εαυτό του ως θαλασσόλυκο, ως τον ειδικό που θα περισυλλέξει τα κομμάτια του καραβιού, τους επιβάτες που θαλασσοπνίγονται, που θα επισκευάσει στο ναυπηγείο το καράβι και θα το ξαναβάλει σε πορεία.
Ο Λοβέρδος δεν έχει καταλάβει κάτι. Μεταξύ των πολιτών και των πολιτικών που συμμετείχαν στο καραβοτσάκισμα της χώρας έχει επέλθει «ρήξη». Οι παλιοί καπεταναίοι απέτυχαν την κρίσιμη στιγμή και καλά θα κάνουν να μείνουν στη στεριά.  Ας μην προσπαθήσουν να μας σώσουν. Δεν το κατάφεραν όταν έπρεπε γιατί να το κάνουν τώρα; Μπουχτίσαμε πια με τους αυτόκλητες σωτήρες που η συμμετοχή τους στην τραγωδία που ζούμε είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη. Ας κάνουν στην άκρη επιτέλους, αρκετά τους ανεχτήκαμε.
Ευχαριστούμε λοιπόν Λοβέρδε αλλά δεν θα πάρουμε, μεταξύ μας έχει επέλθει «ΡΙΚΣΣΥ».
Σπυρίδων Μ.

Σχόλια

  1. Το ίδιο άρθρο το είχε γράψει ο ίδιος αρθρογράφος και όταν ο Καμμένος ίδρυσε τους ΑΝΕΛ; Δεν θυμάμαι αλλά εσείς θα το είχατε αναδημοσιεύσει σίγουρα αν το είχε γράψει. Μπορείτε να με διαφωτίσετε σχετικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://okalosomylos.blogspot.gr/2012/12/4-7.html
    http://okalosomylos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7484.html
    http://okalosomylos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_28.htmlΤου ίδιου αρθογράφου φίλε μου είναι τα παραπάνω αφού ενδιαφέρεσαι.
    Στο blog http://okalosomylos.blogspot.gr με την ετικέτα αποκλειστικά θα βρεις και άλλα δικά του παλιότερα, αφού ενδιαφέρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.