Εισαγγελέας στην επιτροπή για τις απόρρητες δαπάνες του ΥΠΕΞ ;;

Τη συμμετοχή εισαγγελικού λειτουργού στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Εξωτερικών που ελέγχει τις «απόρρητες» δαπάνες, εξετάζει Ομάδα Εργασίας που έχει συγκροτηθεί προκειμένου να μελετήσει την αναθεώρηση των διατάξεων περί απόρρητων εθνικών δαπανών. Τα παραπάνω αποκαλύπτονται σε έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου,
το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έπειτα από σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
«Για πρώτη φορά μελετάται σοβαρά η δυνατότητα αλλαγής της σύνθεσης της τριμελούς ειδικής επιτροπής που ελέγχει τις απόρρητες δαπάνες, με τη συμμετοχή σε αυτή και εισαγγελικού λειτουργού», αναφέρει ειδικότερα ο υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι άμεση προτεραιότητά του, ευθύς μόλις ανέλαβε την ευθύνη του υπουργείου, ήταν και είναι ο εξορθολογισμός του πλαισίου που διέπει τις ειδικές-απόρρητες δαπάνες.
Στο ίδιο έγγραφο, ο υπουργός επισημαίνει ότι το συνολικό ποσό για απόρρητες εθνικές δαπάνες που αρχικά είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό 2012 του υπουργείου Εξωτερικών ανήρχετο σε 28.383.100 ευρώ και ήδη έχει μειωθεί στο ποσό των 26.133.000 ευρώ.

Σχόλια