ΧΑΑ - Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ "ΚΙΤΡΙΝΗ" ΜΑΓΕΙΑ, "ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ" ΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...

Ας μην ξεχνάμε την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού κ. Σημίτη για το Χρηματιστήριο και πως κατάφεραν να αδειάσουν τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων:
«Στο Χρηματιστήριο δεν επιτρέπεται να ασκούνται ούτε κυβερνητικές, ούτε κομματικές παρεμβάσεις, ούτε επιτρέπεται, κατά μείζονα λόγο, οποιαδήποτε επιχείρηση εκμετάλλευσης της πορείας του Χρηματιστηρίου για να αντληθούν εκλογικά οφέλη από οποιονδήποτε»! Και ο κ. Σημίτης κατέληξε:

«Καλώ όλους να διαφυλάξουμε την ηρεμία και την πολιτική ουδετερότητα του Χρηματιστηρίου»! (Κώστας Σημίτης, προεκλογική περίοδος, Μάρτης 2000).

***
Παρακολουθήστε τώρα το μέγεθος της πολιτικής αξιοπιστίας του κόμματος που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Θαυμάστε την πολιτική «ουδετερότητα», που τήρησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λαλιώτης, σε σχέση με το Χρηματιστήριο, κατά την προεκλογική περίοδο του περασμένου Ιούνη. Τότε ο κ. Λαλιώτης, από το βήμα της Χαριλάου Τρικούπη, δήλωνε μόλις 4 μέρες πριν τις ευρωεκλογές τα εξής:
1) «Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Ελληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές στο Χρηματιστήριο έχουν αξία» (Κ. Λαλιώτης, 9/6/99, προεκλογική περίοδος).
2) «Η συντριπτική πλειοψηφία του ενός εκατομμυρίου επενδυτών... θα αναδείξουν με την ψήφο τους, με την ετυμηγορία τους το ΠΑΣΟΚ ως πρώτο κόμμα και θα δώσουν μια νέα νίκη στο ΠΑΣΟΚ. Γιατί ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι και θα είναι η εγγύηση για τα κεκτημένα τους, αλλά και για τις προσδοκίες τους» (Κ. Λαλιώτης, 9/6/99, προεκλογική περίοδος).
3) «Το Χρηματιστήριο αποτελεί και ένα σημείο κοινωνικής αναφοράς, γιατί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν επενδύσει και επενδύουν στο Χρηματιστήριο» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).
4) «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μετά το 1993 μετέτρεψε το Χρηματιστήριο από περιθωριακό οικονομικό θεσμό σε μοχλό της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).
5) «Για τους επενδυτές δημιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες τοποθέτησης των αποταμιεύσεών τους με υψηλή απόδοση» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).
6) «Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Ελληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές έχουν αξία γι' αυτό... θέλουν σταθερό πλαίσιο αναφοράς, με συνέχεια, με συνέπεια, με διασφαλίσεις» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).
7) «Τα διλήμματα είναι υπαρκτά για όλους τους Ελληνες. Είναι υπαρκτά και για τους επενδυτές... όλοι γνωρίζουν σ' αυτές τις εκλογές τι διακυβεύεται» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).
8) «Η υγιής πορεία της οικονομίας επέτρεψε στο Χρηματιστήριο να αποκτήσει τη θέση που έχει και σε άλλες προηγμένες χώρες» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).
9) «Η συντριπτική πλειοψηφία του ενός εκατομμυρίου επενδυτών... λέει ΝΑΙ στη σταθερότητα, στην ασφάλεια, στην ανάπτυξη. Ολοι αυτοί σκέφτονται, συγκρίνουν, αποφασίζουν και ψηφίζουν στις 13 Ιουνίου» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).
10) «Είμαστε σίγουροι και αισιόδοξοι ότι και η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών ξέρουν ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι εγγύηση όλα αυτά τα χρόνια, τόσο για τα κεκτημένα τους, όσο και για τις προσδοκίες τους» (Κ. Λαλιώτης, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).
***
Αυτά λέγονταν από τον κ. Λαλιώτη - σε συνεννόηση με τον κ. Σημίτη - όταν οι «φούσκες» πήγαιναν καλά. Αυτά λέγονταν τότε που ο κ. Λαλιώτης - σε συνεννόηση με τον κ. Σημίτη - έστηνε προεκλογικά σποτ στην τηλεόραση και «έστελνε» τον κοσμάκη στη Σοφοκλέους. Αυτά τότε. Τώρα όμως, τώρα, που οι φούσκες άρχισαν να «σκάνε», ο κ. Σημίτης θεωρεί ...«ανεπίτρεπτη οποιαδήποτε επιχείρηση εκμετάλλευσης της πορείας του Χρηματιστηρίου για να αντληθούν εκλογικά οφέλη από οποιονδήποτε»...
Επομένως, όποιος θέλει να στείλει το «λογαριασμό» για τα σπασμένα, ξέρει πού θα πρέπει να αποταθεί.

Σχόλια