Ο φασισμός έρχεται και τον φέρνουμε μόνοι μας

Του Αγη Βερούτη
Το νέο φορολογικό προμηνύει αδυναμία είσπραξης.
Οι εκροές χρήματος λόγω αρνητικού Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών των προηγούμενων δεκαετιών δείχνουν να έχουν ανακοπεί, αφενός και κυρίως λόγω των εκπτώσεων στα επιτόκια των διακρατικών δανείων των Μνημονίων Ι & ΙΙ, αφετέρου λόγω της βελτίωσης του Ισοζυγίου Εμπορικών Συναλλαγών λόγω αύξησης των εξαγωγών και μείωσης των εισαγωγών.
Το τελευταίο είναι επακόλουθο της πτώσης του εισοδήματος του μέσου Έλληνα από το 85% του ευρωπαϊκού μέσου όρου στο 74% λόγω ανεργίας και ύφεσης, με την μείωση της κατανάλωσης που αυτά συνεπάγονται, άρα και των εισαγωγών.

Αυτή είναι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας από το εξωτερικό της χώρας. Δείχνει σημαντικά επιτεύγματα αναφορικά στους δείκτες.

Η εικόνα εσωτερικά όμως, εκεί που το λάστιχο ακουμπά την άσφαλτο είναι αρκετά πιο ζοφερή: 26% επίσημη ανεργία τον Σεπτέμβριο, 56% ανεργία στους νέους ως 25 ετών, 65.000 λουκέτα, 30% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχιας, 4.000.000 Έλληνες χωρίς ασφάλιση υγείας εκ των οποίων πάνω από 1.000.000 παιδιά! Οφειλές του κράτους προς ιδιώτες άνω των 9 δις ευρώ, μονομερώς βεβαιωμένες οφειλές από τους ιδιώτες προς το κράτος άνω των 50 δις ευρώ, αποψίλωση των καταθέσεων για πληρωμή χαρατσιών και αυθαιρέτων μεταβολών στο φορολογικό νόμο εννέα φορές από την έναρξη του μνημονίου, κόστος διαφθοράς στο 7% του φθίνοντος ΑΕΠ περί τα 14 δις ευρώ ετησίως και κανένας στη φυλακή για αυτό, ούτε καν απολυμένος από τη θεσούλα του, ερμητικά κλειστά επαγγέλματα με κόστος άλλο 7% του ΑΕΠ στην κοινωνία, αμείωτοι οι άχρηστοι οργανισμοί του δημοσίου από τους 5.000 που πρέπει να κλείσουν όλοι ακόμη ανοιχτοί, κομματικοποιημένοι συνταξιούχοι πρώην συνδικαλιστές στα διοικητικά συμβούλια ακόμη, και χιλιάδες άχρηστοι κηφήνες με εφόδιο μόνες τις κομματικές περγαμηνές τους σε ρόλους διευθύνοντων συμβούλων βιτρίνας με παντελή ανικανότητα ή αντίληψη να υλοποιήσουν οποιαδήποτε επιχειρηματική ενέργεια πλην ανάθεσης προμηθειών σε "ημετερους".

Η παραγωγική οικονομία ψυχορραγεί και οι πολίτες πέφτουν σε πολιτικό κώμα. Τα άκρα ανεβαίνουν με τρομακτικότερο όλων το φασισμό της μισαλλοδοξίας, που ντύνεται το φερετζέ του "κοινωνικού προσώπου". Οι πολίτες έχουν αρχίσει να συνηθίζουν την ιδέα της επικείμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αντιπολίτευση ΧΑ.

Το μείγμα για την κοινωνία είναι σε σημείο αυτανάφλεξης. Τα προανεγγελθέντα μέτρα για το 2013 είναι εξίσου ανέφικτα όσο οι εισπράξεις προβλεπόμενων φόρων από τα φοροδοτικά εξουθενωμένα υποζύγια. Οι δημεύσεις περιουσιών αντί να γίνουν στους διεφθαρμένους και τα λαμόγια θα γίνουν στους πρώην νοικοκύρηδες και νυν αθλίους, που ζουν άνεργοι χωρίς πετρέλαιο σε παγωμένα σπίτια, χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, με μηδενικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και απλήρωτες οφειλές προς το κράτος μεσοσταθμικά 5.000 ευρώ για κάθε νέο, γέρο, παιδί, μωρό, ανάπηρο και μετανάστη που ακόμα ζει στη χώρα. Γι΄ αυτά οι κόσμος θα χάσει το σπίτι του.

Το σενάριο business as usual θα κάνει την κόλαση του Δάντη να μοιάζει με παιδική παράσταση. Ο εξαθλιωμένος δεν έχει τίποτε να χάσει και άρα κανένα αντικίνητρο να αντισταθεί στην καταστροφή. Το σενάριο καταστροφής του κοινωνικού ιστού βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη με τα μύρια όσα κακά κρύβει κάτω από τη βρώμικη κοιλιά του.

Υπάρχει ένα ελάχιστο παράθυρο διαφυγής πλέον. Ίσως το Πάσχα να είναι τελειωτικό για την ελληνική κοινωνία όπως την ξέρουμε, αν δεν λυθεί άμεσα το θέμα της ρευστότητας της παραγωγικής οικονομίας, δεν σταματήσει το πλιάτσικο του ΦΠΑ των εξαγωγικών επιχειρήσεων, δεν κλείσουν 3-5 χιλιάδες άχρηστοι οργανισμοί και υπηρεσίες του κράτους, δεν ελαφρύνει το φορολογικό βάρος στην οικογένεια της μεσαίας παραγωγικής τάξης, δεν απολυθούν 300.000 αργόμισθοι, δεν δοθεί διέξοδος στην υγιή επιχειρηματικότητα να αποτινάξει το ζυγό του κρατισμού και του παρασιτισμού των παρακρατικών κομματικών μηχανισμών και της διαφθοράς τους.

Ο φασισμός έρχεται και τον φέρνουμε εμείς οι ίδιοι!
Ακούει κανείς;


Πηγή:www.capital.gr

Σχόλια