Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η νέα ΝΔ προτείνει: αύξηση των τεκμηρίων για παιδιά και μείωση των τεκμηρίων για αυτοκίνητα.


Η νέα ΝΔ, όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εξακολουθεί να στηρίζει την οικονομία της Γερμανίας, με το γνωστό κόλπο της μείωσης των τεκμηρίων των αυτοκινήτων ενώ ταυτόχρονα θεωρεί ως τεκμήριο τα παιδιά!!!
Δεν διαφωνώ, ναι πρέπει να εισπράξει το Κράτος φόρους, όμως με ποιά πατριωτική και λογική σκέψη κάποιος αυξάνει την φορολογία των παιδιών σε μια χώρα με τεράστιο πρόβλημα υποτονικότητας και την ίδια στιγμή μειώνει τα τεκμήρια των αυτοκινήτων!!!

Είναι ώρα ως λαός να αποφασίσουμε χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και χωρίς ουτοπικές ελαφρότητες, ποιανού την οικονομία πρέπει να σώσουμε, την ελληνική ή την γερμανική;
Αν θέλουμε να σώσουμε την ελληνική οικονομία, πρέπει να μειώσουμε τα τεκμήρια της πρώτης κατοικίας και των παιδιών, αν θέλουμε να σώσουμε την οικονομία της Γερμανίας πρέπει να μειώσουμε τα τεκμήρια των αυτοκινήτων και των τηλεοράσεων.
Εγώ αυτά έβλεπα ως δεξιός λογικά πριν την οικονομική κρίση και αυτά εξακολουθώ να βλέπω και τώρα.
Η Ελλάδα δεν πτώχευσε γιατί ξαφνικά έκλειναν τα εργοστάσια ή γιατί κατέρρευσαν τα ξενοδοχεία ή γιατί σταμάτησαν  να παράγουν ξαφνικά τα χωράφια καρπούς, ή Ελλάδα πτώχευσε γιατί εξαφανίστηκε το ρευστό το οποίο έφυγε το μισό ως μεταναστευτικό συνάλλαγμα από τους μετανάστες και το υπόλοιπο έφυγε ως εμπορικό συνάλλαγμα στην Γερμανία για την αγορά καταναλωτικών προϊόντων, όπως τα αυτοκίνητα.
Όσο θα συνεχίσει η Ελλάδα να εξάγει ρευστό χρήμα είτε λόγο των μεταναστών είτε λόγο της μείωσης  των τεκμηρίων των αυτοκινήτων, τόσο θα συνεχίσει να φτωχαίνει.
Ας θυμόμαστε ότι και ο Κώστας Καραμανλής και ο Γεώργιος Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να τύχουν της εύνοιας της Μέρκερ επιδόθηκαν στο σπορ της υποστήριξης των γερμανικών εξαγωγών, ο ένας με την απόσυρση των αυτοκινήτων και ο άλλος με το πρόγραμμα ήλιος.
Βέβαια και η αριστερά βοηθά στην εξαγωγή ρευστού και στην αύξηση της ανεργίας των Ελλήνων, λόγο της χωρίς όρια υποστήριξης των μεταναστών.
Δεν προσφέρει τίποτα στην ελληνική οικονομία ένας μετανάστης ο οποίος δουλεύει ως ντιλίβερη ή ως κτίστης, όπως δεν προσφέρει και τίποτα στην ελληνική οικονομία μια ξένη επένδυση στα σούπερ μάρκετ ή στην αγορά του νερού της Αθήνας.
Δύο απλά βήματα για να βοηθήσουμε  η ελληνική οικονομία: α) προσλαμβάνουμε στην θέση του ξένου εργάτη έναν Έλληνα β) αγοράζουμε μόνο ελληνικά προϊόντα από ελληνικά μαγαζιά.
Στην οικονομία πρέπει πάντα να υπάρχει ένα ερώτημα: Που καταλήγουν τα λεφτά;
Λοιπόν, που καταλήγουν τα λεφτά των μεταναστών;
Λοιπόν, που καταλήγουν τα λεφτά από τα ξένα σούπερ μάρκετ;
Λοιπόν, που θα καταλήγουν τα λεφτά αν πουληθεί το νερό της Αθήνας;
Δεν λέω να κλείσουμε τα σύνορα, πρέπει όμως να ψάχνουμε την κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για ξένη επένδυση είτε για ξένα εργατικά χέρια, λίγο ποιό βαθύτερα, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι με το ίδιο πιρούνι που τρώμε, μπορούμε να βγάλουμε και τα μάτια μας. 

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη. 

Σχόλια