Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Νέα μεγάλη απάτη σε βάρος του ΕΟΤ

Μια απάτη – σκάνδαλο σε βάρος του ΕΟΤ ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν, με τις κατηγορίες για υπεξαίρεση από την υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση συμμορίας, όλες σε βαθμό κακουργήματος.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι
και ο Κώστας Βασιλάκος, πρώην ειδικός σύμβουλος του πρώην Γενικού γραμματέα του ΕΟΤ,
 Νίκου Καραχάλιου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι «έστηναν εταιρίες» και στη συνέχεια έκοβαν από τον ΕΟΤ επιταγές πληρωμών σε αυτές.
Η υπόθεση άρχισε να ξεδιαλύνεται όταν προσπάθησαν να εξαργυρώσουν επιταγή ύψους 147.000 ευρώ, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ.
Την Παρασκευή μια γυναίκα εμφανίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος για να εισπράξει μια επιταγή των 147.000 ευρώ κι όταν η τράπεζα ζήτησε επιβεβαίωση, ο ΕΟΤ ζήτησε να «παγώσει» η διαδικασία.
Η επιταγή αφορούσε σε ξενοδοχείο της Σύρου, ωστόσο το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων διαπίστωσε πως ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου δεν γνώριζε τίποτα και πως ο ΕΟΤ δεν είχε καμία οφειλή προς τον ίδιο.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας αναζητεί τον πρώην γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Νίκο Καραχάλιο, προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με την υπόθεση.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.