Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

Ο Μάξιμος και οι αλεπούδες...

Εδώ ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία και ο Μάξιμος ασχολείται με τον έλεγχο στα σύνορα, για την μη είσοδο μολυσμένων ζώων και τον εμβολισαμό των αλεπούδων....

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της Γενικής Δ/νσης Κτηνιατρικής προκειμένου να ενημερωθεί...
για την πορεία υλοποίησης τουν προγράμματος επιτήρησης της λύσσας.
Ο κ. Χαρακόπουλος έδωσε εντολή για την πιστή εφαρμογή του υφιστάμενου  προγράμματος επιτήρησης και καταστολής της νόσου που εφαρμόζεται σήμερα σε όλη την Επικράτεια. Παράλληλα ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα για την  αποφυγή εισόδου στο Ελληνικό έδαφος μολυσμένων ζώων συντροφιάς από τις γειτονικές χώρες όπου ενδημεί η νόσος.
Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός έδωσε εντολή για την επίσπευση της κατάρτισης του προγράμματος εμβολιασμού των αλεπούδων που αποτελεί και τον κύριο τρόπο αντιμετώπισης της νόσου. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα για την εξάλειψη της λύσσας  συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σχετική απόφαση 2012/761/ΕΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημοσιεύτηκε στις 8/12/2012 και προβλέπει  χρηματοδοτική συνεισφορά έως 1.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.