Οι προδότες τροποποίησαν την δανειακή με χειρότερους όρους από τον ΓΑΠ ! Μπράβο αναδιαπραγμάτευση!

Πριν 3 μέρες συνετελέσθη ένα νέο έγκλημα μια απίστευτη προδοσία...
μεγαλύτερη απ αυτήν του ΓΑΠ
Ο κ. Σαμαράς και η εσωτερική τρόικα τροποποίησαν την δανειακή του 2010...
Η τροποποίηση ψηφίστηκε με το ΦΕΚ το Αρ. Φύλλου 24, 12 Δεκ. 2012
Διαβάστε τι  υπέγραψαν:
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ


Έγκριση των Σχεδίων των των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων», παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή των Συμβάσεων και άλλες επείγουσες διατάξεις.

Δείτε τώρα τις αλλαγές... 
Δανειακή Μαίου 2010 

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ




Τροποποίηση της Δανειακής Μαίου 2010, 12 Δεκ. 2012


ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ


«Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος (Ελλάδα), η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφαση ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο».
Καταργείται η εθνική κυριαρχία έναντι των πιστωτών, όπως προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση, που υπογράφηκε από την κυβέρνηση και τους πιστωτές και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδοτεί πως η σύμβαση δε χρειάζεται να περάσει από τη Βουλή ή από άλλη δικαστική αρχή χώρας.
Αναλυτικότερα, το κείμενο της σύμβασης προβλέπει πως δε θα μπορεί το ελληνικό Δημόσιο να επικαλεστεί λόγους εθνικής κυριαρχίας, προκειμένου να αποτρέψει κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, στην περίπτωση που δεν αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει.
Επιπρόσθετα όπως διαπιστώνετε στην τροποπόιηση της 12ης Δεκεμβρίου, και στην παραίτηση της ασυλίας από τα περιουσιακά στοιχεία, εκτός από το δικαιούχο κράτος (Ελλάδα) έχει προστεθεί και η Τράπεζα της Ελλάδας !!!!

ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΦΥΛΑΣΕΤΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ???

Δείτε τώρα τι είπε η κ. Κατσέλη στις 28 Φεβρουαρίου 2012

Βόμβα Κατσέλη: Με το 2ο μνημόνιο σε περίπτωση μη πληρωμής οφειλών.. μπορεί να γίνει άμεσα κατάσχεση του χρυσού της Ελλάδας !

Σχόλια

  1. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου προβλέπεται από το σύνταγμα έχει συγκεκριμένη χρονική ισχύ και πρέπει να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο.
    Οπότε οι αλαλαγμοί για πραξικοπήματα και λοιπές μπουρδίτσες περιττεύουν .....
    Επί της ουσίας η ασυλία αφορά τη περίπτωση που δεν θα ανταποκριθεί η χώρα στους όρους της δανειακής και δεν πληρώνει. Γιατί λοιπόν προδικάζουν κάποιοι οτι η χώρα και πάλι θα φερθεί μπαταχτσίδικα, μήπως ξέρουν κατι που δεν ξέρουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός απο τη συμμορία των προδοτών υπάρχουν και οι τσανακογλύφτες τους που ελπίζουν να κερδίσουν ένα ξεροκόμματο απο τα ξέσκισμα της χώρας μας και του λαού μας. Δεν ξέρω αν ανήκει στην κατηγορία αυτή ο σχολιαστής Adler ή αν είναι απλώς βλαξ.
    Δεν θ' απαντήσω επί της ουσίας στις ανοησίες που αραδιάζει γιατί βαριέμαι κι άλλωστε είναι βέβαιο οτι θα αραδιάσει και πάλι σαθρά επιχειρήματα. Έχουν γίνει τόσες αναλύσεις τα τελευταία δυόμιση χρόνια απο έγκυρους συνταγματολόγους, που όταν κάποιος κλείνει τα μάτια ή τ' αφτιά του σ' αυτές, ή είναι όργανο της ληστοσυμμορίας που μας κυβερνάει ή είναι απλώς ηλίθιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Φωτεινέ, μπορούμε να διαφωνούμε με απόψεις ή σχόλια άλλων και αυτό είναι λογικό.θα ήθελα να σας παρακαλέσω και εσάς αλλά και όλους τους σχολιαστές να είστε πιο κόσμιοι σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς σας.

      Διαγραφή
    2. Καλή η προσπάθεια , αλλά εσύ δεν έχεις ανακαλέσει ακόμα αυτά που μου έγραψες που ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα στον κάθε "κύριο" να υβρίζει ....

      Διαγραφή
    3. Ζητώ συγνώμη από τον διαχειριστή αν ένιωσε εκτεθειμένος από το ύφος του σχολίου μου. Ειλικρινά δεν είχα την πρόθεση να τον φέρω σε δύσκολη θέση.

      Όσο για τον Adler, που φόρτωσε με απανωτές διαμαρτυρίες και γκρίνια προς τον διαχειριστή το χώρο των σχολίων, ένα έχω να πω: Βρισκόμαστε πλέον ως χώρα και ως λαός σε ελεύθερη πτώση στον γκρεμό όπου μας έχουν ρίξει. Σε λίγο καιρό, αν συνεχίσουμε έτσι, θα πάψει να υφίσταται το ελληνικό κράτος όπως το γνωρίζαμε και κατ’ επέκταση κι εμείς ως πολίτες ελεύθερου κράτους.
      Ως εκ τούτου, "ευγένειες" άνευ λόγου τις θεωρώ περιττές. Ο καθένας παίρνει θέση στη λαίλαπα. Ή είναι μαζί με τον ελληνικό λαό ή μαζί με τη ληστοσυμμορία. Ανεξαρτήτως αν το κάνει συνειδητά ή από βλακεία. Όσο οι τύποι σαν τον Adler εκφράζουν δημοσίως θέσεις που εκ των πραγμάτων ευνοούν την ντόπια και διεθνή οικονομικοπολιτική μαφία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα έχουν την ίδια απαξιωτική αντιμετώπιση. Η περιφρόνηση τους αξίζει, όσο κι αν θίγονται ή διαμαρτύρονται για δήθεν "έλλειψη ευγένειας" από τους συνομιλητές τους.
      Τουλάχιστον έτσι υπάρχει μια αμυδρή ελπίδα να συνέλθουν και να κατανοήσουν που οδηγούμαστε.

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς υπάρχουν ορισμένοι 'k;yrioi' που νομίζουν οτι έχουν το δικαίωμα να υβρίζουν τον καθένα που διατυπώνει οποιαδήποτε άποψη που δεν τους αρέσει.
      Και τι δεν τους αρέσε ?
      Δεν τους άρεσε οτι έγραψα τι σημαίνει πράξη νομοθετικού περιεχομένου και από που προβλέπεται.
      Δεν τους άρεσε οτι έγραψα οτι κάποιοι προεξοφλούν οτι η δανειακή θα αποτύχει και θα ενεργοποιηθούν όλα αυτά τα κακά που προβλέπονται από τη σύμβαση και τα μνημόνια.
      Οχι "κύριε" δεν έχετε το δικαίωμα να υβρίζετε κανένα, περισσότερο δε εσείς που θέλετε να λέτε ότι είστε και άνθρωπός του πνέυματος.
      Μπορούσατε καλλιστα να πείτε την όποια θέση σας και αν είχατε δίκιο δεν θα είχα κανένα απολύτως λόγο να την υιοθετήσω, βρίζοντας όμως χάνετε το όποιο δίκιο σας.
      Τέλος, δεν γκρινιάζω και δεν διαμαρτύρομαι άσκοπα, διαμαρτύρομαι γιατί δεν ΕΠΙΤΡΕΠΩ σε κανέναν να φέρεται απεναντί μου με το τρόπο που επιλέξατε εσείς.

      Διαγραφή
    5. Θα μπω λοιπόν στην ουσία των γραφομένων σου αφού επιμένεις.
      Γράφεις: “Δεν τους άρεσε οτι έγραψα τι σημαίνει πράξη νομοθετικού περιεχομένου και από που προβλέπεται”.

      Μάθε να διαβάζεις αγαπητέ.
      Άρθρο 44, &1: «Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».
      Μήπως λοιπόν συντρέχουν συνθήκες «εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» όπως γράφει το άρθρο του συντάγματος; Δηλ. πόλεμος, φυσικές καταστροφές από θεομηνία κλπ; Αν όχι, τότε σημαίνει ότι είτε με επιπολαιότητα διάβασες τη συγκεκριμένη παράγραφο του συντάγματος, είτε την διαστρεβλώνεις συνειδητά.

      Γράφεις: “Δεν τους άρεσε οτι έγραψα οτι κάποιοι προεξοφλούν οτι η δανειακή θα αποτύχει και θα ενεργοποιηθούν όλα αυτά τα κακά που προβλέπονται από τη σύμβαση και τα μνημόνια”.

      Το ότι θα αποτύχουν οι όροι της νέας δανειακής σύμβασης το προεξοφλεί ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2013, όταν γράφει:
      «Ως προς την απόδοση των μέτρων για τη δημοσιονομική προσαρμογή θα πρέπει να αναφερθεί η μικρότερη, σε σχέση με την αύξηση των συντελεστών, αποδοτικότητα των φορολογικών εσόδων»… «…σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, τα 2/3 της υστέρησης του συνόλου των εσόδων από έμμεσους και άμεσους φόρους αποδίδονται στην ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας»… «Φαίνεται ότι η Ελληνική οικονομία έχει περιπέσει σε ένα φαύλο κύκλο δημοσιονομικής προσαρμογής – ύφεσης – μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, με κεντρικό σημείο αναφοράς την εντεινόμενη αβεβαιότητα»…
      Το ότι εσύ θέλεις να εμφανίζεσαι… στουρναρότερος ακόμη και από τον ίδιο τον Στουρνάρα, μην το εκλαμβάνεις ως ύβρη αλλά ως κολακεία.

      Τέλος, δέχομαι ότι προσβλήθηκες από το ύφος μου, πράγμα απολύτως ανθρώπινο και κατανοητό, και αν χρειαστεί να σου ζητήσω συγνώμη, θα το κάνω. Μην παραβλέπεις όμως ότι οι προσβλητικές εκφράσεις ξεκίνησαν από εσένα τον ίδιο, όταν άφησες να εννοηθεί ότι όλοι όσοι διαφωνούμε μ’ αυτή την καταστροφική για τη χώρα μας πολιτική, «αλαλάζουμε» και λέμε «μπουρδίτσες». Όπως και το ότι αποκαλείς ολόκληρο τον ελληνικό λαό (και άρα κι εμένα)… «μπαταχτσήδες»!
      Έγραψες: “Οπότε οι αλαλαγμοί για πραξικοπήματα και λοιπές μπουρδίτσες περιττεύουν”… “η χώρα και πάλι θα φερθεί μπαταχτσίδικα”…

      Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Όταν εσύ ο ίδιος χρησιμοποιείς προσβλητικές εκφράσεις στο σχόλιό σου, θα υποστείς την ίδια αντιμετώπιση. Μην διαμαρτύρεσαι λοιπόν.

      Διαγραφή
    6. Μετά το πιο πάνω σχόλιο, οφείλω με τη σειρά μου να κάνω ορισμένες επισημάνσεις :
      1/ Πολύ σωστά αναφέρεται το άρθρο 44 &1, αλλά υπάρχει και συνέχεια στο ίδιο άρθρο που αναφέρει «…..Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.». Οπότε για να έχει μόνιμη ισχύ η νομοθετική ρύθμιση πρέπει να ψηφισθεί στη Βουλή ειδάλλως αυτοδίκαια παύει η ισχύς της (αυτό ανέφερα και στο σχολιό μου). Αρα ας περιμένουμε να δούμε θα περάσει από τη Βουλή, θα ψηφισθεί, ποιες θα είναι οι θέσεις των κομμάτων. ¨Αν τώρα είναι εξαιρετικά επείγον αυτό το θέμα εξετάζεται από την κυβέρνηση. Η επίμαχη τροποποίηση θεωρείται προαπετούμενο για την εκταμίευση της δόσης οπότε κατά τη γνώμη μου δύναται να θεωρηθεί εξαιρετικά επείγον , λαμβάνοντας υπόψη τα ταμειακά αποθέματα και τον άμεσο κίνδυνο πτώχευσης της χώρας. Κατόπιν αυτών τα περί πραξικοπήματος που αναφέρονται στο http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/12/blog-post_3477.html (σε αυτό το άρθρο αναφέρομαι) τα θεωρώ τουλάχιστον άστοχα , ενώ όλο το άρθρο το θεώρησα καλώς ή κακώς ως «μπουρδίτσα» (mea culpa).
      2/ Όσον αφορά την προεξόφληση της αποτυχία του νέου μνημονίου και δανειακής, ορθά αυτά που αναφέρονται είναι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2013, αλλά αποτελούν ένα ελάχιστο απόσπασμα της εισηγητικής (σελ6) και αφορά την παρούσα κατάσταση και όχι την επιθυμητή για τα επόμενα χρόνια, κατόπιν των μέτρων που θα ληφθούν. Ας δεί λοιπό ο κάθε ενδιαφερόμενος το πλήρες κείμενο στο http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/5c/12/e9/5c12e969acb027b298bc732a8e320ac774cb53e7/application/pdf/PROSXEDIO_2013.pdf και εύκολα θα καταλάβει αν προεξοφλείτε όπως λανθασμένα αναφέρεται στο πιο πάνω σχόλιο του κ. Φωτεινού. Οπότε δεν γίνομαι στουρναρότερος από τον Στουρνάρα, απλά μελετώ και δεν είμαι τόσο πεσιμιστής ώστε να προεξοφλώ την αποτυχία της κάθε προσπάθειας πρίν ακόμα την δω να υλοποιείται.
      3/ Σχετικά με τις προσβλητικές εκφράσεις μου. Επ΄ουδενί δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν ειδικά δε με κάποιον που έχει την αντίθετη γνώμη από εμένα. Απλά ήθελα να δωσω έμφαση σε αυτά που γράφονται συχνά χάριν εντυπωσιασμού για πραξικοπήματα, που προσωπικά τα θεωρώ απαράδεκτα, καθώς η Ελλάδα έχει υποφέρει τα πάνδεινα από πραξικοπήματα και συνταγματικές εκτροπές πού οδήγησαν ακόμα και σε απώλεια εθνικού εδάφους.
      4/ Όσον αφορά το «μπαταχτσίδικη». Κατά αρχάς και πάλι χρησιμοποιείτα μέρος του σχολίου μου που ήταν ένα ρητορικό ερώτημα, «Γιατί λοιπόν προδικάζουν κάποιοι οτι η χώρα και πάλι θα φερθεί μπαταχτσίδικα…..?¨», προς όλες τις κασάνδρες που προδικάζουν την αποτυχία της προσπάθειας για έξοδο από τη κρίση και αποφυγή της πτώχευσης.
      5/ Επίσης πρέπει να διευκρινιστεί ότι επ’ ουδενί δεν θεωρώ τον ελληνικό λαό μπαταχτσή (κακοπληρωτή) και μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Η λέξη «χώρα» είναι συνώνυμο του κράτους που έχει και την έννοια της κρατικής εξουσίας http://el.wiktionary.org/wiki/%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1
      http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82
      Οπότε με τη χώρα αυτό που εννοώ είναι αυτούς που εξουσιάζουν και όχι τους απλούς πολίτες, που βιαστικά βγήκε το αυθαίρετο συμπέρασμα. Και όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα αυτής της επί σχεδόν 35χρόνια κακοδιαχείρισης και αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεωσεών μας στους εκάστοτε δανειστές που οδηγούσαν σε συνεχείς δανεισμούς, με αποτέλεσμα την σημερινή κατάσταση.

      Συνεχίζεται ....

      Διαγραφή
    7. Συνέχεια ....

      Ελπίζω μετά από όλα αυτά να έγινε αντιληπτό το αρχικό μου σχόλιο.

      Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι στη σημερινή κατάσταση θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν πρέπει να είμαστε διχασμένοι και περιχαρακωμένοι σε αδιάλλακτες και δογματικές θέσεις κατηγορώντας ο ένας τον άλλο, αλλά αντιθέτως να είμαστε ενωμένοι και μέσα από την όποια διαφωνία μας να συνθέσουμε το καλύτερο δυνατόν για αυτό το τόπο που όλοι αγαπούμε και όλοι θέλουμε να δούμε να μεγαλουργεί και πάλι.

      ΥΓ1 Στον κ. Φωτεινό θα ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο του και ειδικά με τα Προμήθεια, αλλά θα του συστήσω να είναι πιο προσεκτικός όταν απευθύνεται σε συμπολίτες του όταν μάλιστα δεν τους γνωρίζει.

      ΥΓ2 Τον διαχειριστή του μπλογκ θα τον ευχαριστήσω για την μέχρι τώρα φιλοξενία , αλλά λόγω της καχυποψίας που με αντιμετώπισε αναγκάζομαι να μην επανέλθω στο μπλογκ.

      Διαγραφή
    8. Σε ό,τι αφορά τις επισημάνσεις σου, μία προς μία:

      1. Ένα θέμα που καθυστερεί από τον Ιούνιο (η εκταμίευση της δόσης), δεν μπορεί να θεωρηθεί επ’ ουδενί τον… Δεκέμβριο ως «περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης». Διότι δεν είναι ούτε «εξαιρετικά επείγον» ούτε πολύ περισσότερο «απρόβλεπτο» κάτι που χρονίζει επί έξι ολόκληρους μήνες! Πολύ περισσότερο όταν δεν έχει καμία σχέση με τα «ταμειακά αποθέματα» της χώρας όπως γράφεις, αφού δεν θα πάει στα ταμεία του κράτους ούτε σέντσι τσακιστό από την δόση (τα ταμεία του για τις τρέχουσες ανάγκες του, τα ενισχύει το κράτος από τα έντοκα γραμμάτια που εκδίδει κάθε τόσο κι όχι από τις «δόσεις» των δανείων που πάνε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στα τοκοχρεολύσια και στην κερδοσκοπία των διεθνών και ντόπιων τραπεζιτών).
      Συμπέρασμα: Με άλλοθι μια τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά και εντελώς στρεβλή ερμηνεία του συντάγματος, εκδίδονται σωρηδόν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μία εκ των οποίων η συγκεκριμένη που πολύ σωστά την καταγγέλλει το άρθρο του οικείου μπλογκ.

      Γράφεις: «Αρα ας περιμένουμε να δούμε θα περάσει από τη Βουλή, θα ψηφισθεί, ποιες θα είναι οι θέσεις των κομμάτων».
      Είναι δυνατόν να περιμένουμε να... δούμε τις θέσεις των κομμάτων; Δεν τις γνωρίζουμε τις θέσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης; Εφόσον με την έγκρισή τους εκδόθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, άρα συμφωνούν! Τι να περιμένουμε λοιπόν να δούμε; Το αν θα το ψηφίσουν; Ισχυρίζεσαι δηλ. ότι τα κόμματα τα οποία συμφώνησαν στην έκδοσης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, μπορεί να… διαφωνήσουν στην ψήφισή του;
      Δεν ξέρω φίλε μου εάν συνειδητά ή εν τη αφελεία σου χρησιμοποιείς τέτοια έωλα επιχειρήματα για να υπερασπιστείς τις κυβερνητικές επιλογές.

      2. Όταν έχουν ήδη προηγηθεί δύο μνημόνια και δύο επικαιροποιήσεις, οδηγώντας τη χώρα και το λαό μας στην εξαθλίωση και στην καταστροφή, το να ελπίζει κάποιος ότι η νέα δανειακή και το τρίτο μνημόνιο μπορεί να… «πετύχουν»(!), δεν αποδεικνύει ότι δεν είναι πεσιμιστής. Αποδεικνύει ότι είναι απλώς αιθεροβάμων ή τελείως αφελής. Πράγμα που σημαίνει ότι η έκφραση «σφάξε με αγά μ’ ν’ αγιάσω» επικαιροποιείται ξανά, μετατρέποντας αυτούς τους αφελείς σε πειθήνια πρόβατα επί σφαγή.

      3. Αν δεν έχεις καταλάβει ότι ήδη έχουν συντελεστεί συνταγματικά πραξικοπήματα και συνταγματικές εκτροπές που οδηγούν σε απώλεια ακόμη και εθνικού εδάφους, τότε τι να πω; Ξαναδιάβασε το άρθρο του παρόντος μπλογκ που τόσο γρήγορα βιάστηκες να λοιδορήσεις. Και πες μου αν η παραίτηση από την εθνική κυριαρχία «αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα» (όπως ρητά αναφέρεται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που νομιμοποιεί τη δανειακή σύμβαση), αποτελεί ή όχι πράξη εθνικής προδοσίας. Διότι κανένας υπουργός ή πρωθυπουργός δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρεί εθνική κυριαρχία. Οι τελευταίοι που το αποτόλμησαν, καταδικάστηκαν στη δίκη των δωσιλόγων το 1945 και πέθαναν στη φυλακή μέσα στον αποτροπιασμό της ελληνικής κοινωνίας για τις πράξεις τους.

      4. & 5. Δέχομαι ότι με τη φράση «μπαταχτσίδικη» δεν εννοούσες τον ελληνικό λαό αλλά την κρατική εξουσία. Παραβλέπεις όμως κάτι: Ότι η κρατική εξουσία δεν ήταν ποτέ «μπαταχτσίδικη» απέναντι στις «υποχρεώσεις» της προς τους διεθνείς τοκογλύφους, πολύ απλά διότι αυτές τις υποχρεώσεις της τις ξεπλήρωνε πάντοτε και με το παραπάνω ξεζουμίζοντας τον ελληνικό λαό. Ένα λαό που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από το 1830 μέχρι σήμερα για να πληρώνει πλασματικές δήθεν υποχρεώσεις, πλασματικά δάνεια υπό το άρτιο και πανωτόκια επί πανωτοκίων, χωρίς να έχει ωφεληθεί το ελάχιστο.
      Όσο για «τις κασάνδρες που προδικάζουν την αποτυχία της προσπάθειας» όπως γράφεις, προφανώς δεν έχεις αντιληφθεί ότι δεν υφίσταται ΚΑΜΙΑ απολύτως προσπάθεια «για έξοδο από τη κρίση και αποφυγή της πτώχευσης» από τους κυβερνώντες. Αλλά δεν θέλω να επεκταθώ επ’ αυτού. Μπορείς να συνεχίσεις να ελπίζεις ότι οι ίδιοι άνθρωποι που μας οδήγησαν στην καταστροφή, έχουν ξαφνικά ανανήψει από τα τέλη Νοεμβρίου. Είπαμε: Το «σφάξε με αγά μ’ ν’ αγιάσω» αποκτά και πάλι επίκαιρο περιεχόμενο σε ένα τμήμα (θέλω να πιστεύω μικρό) των συμπολιτών μας.

      (συνεχίζεται)

      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ απολύτως με την τελευταία σου παράγραφο όπου γράφεις: «Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι στη σημερινή κατάσταση θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν πρέπει να είμαστε διχασμένοι και περιχαρακωμένοι σε αδιάλλακτες και δογματικές θέσεις κατηγορώντας ο ένας τον άλλο, αλλά αντιθέτως να είμαστε ενωμένοι και μέσα από την όποια διαφωνία μας να συνθέσουμε το καλύτερο δυνατόν για αυτό το τόπο που όλοι αγαπούμε και όλοι θέλουμε να δούμε να μεγαλουργεί και πάλι».
      Θα συμπλήρωνα όμως ότι για να γίνει αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συνειδητοποιήσουμε πως οι κυβερνώντες δεν λειτουργούν παρά ως κολαούζοι των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων. Πως χρειάζεται μια αναγεννητική προσπάθεια παρά και ενάντια στο υπάρχον πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο. Πως χρειαζόμαστε νέο σύνταγμα που να κατοχυρώνει τα δικαιώματα των πολιτών και του λαού ευρύτερα. Αν δεν τα συνειδητοποιήσουμε αυτά κι αν δεν ωθηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση ενωμένοι, θα είμαστε άξιοι της μοίρας που μας προορίζουν οι ντόπιοι πολιτικοί και οικονομικοί ολιγάρχες σε συνεργασία με τα ξένα αφεντικά τους. Της μοίρας δηλ. των δουλοπαροίκων χρέους (αυτός ακριβώς είναι ο διεθνής νομικός και οικονομικός όρος για τις περιπτώσεις σαν τη δική μας).

      Δεν χαίρομαι όταν χρησιμοποιώ σκληρό και προσβλητικό ύφος για ανθρώπους έντιμους και ειλικρινείς (στην κατηγορία την οποία κρίνω ότι ανήκεις). Ελπίζω όμως να αποτελέσει αυτή η έστω και ιδιόρρυθμη επικοινωνία μας σ’ αυτό το φιλόξενο μπλογκ, την αφορμή να εξετάσεις και με μια άλλη οπτική τα πράγματα. Την οπτική δηλ. της συνεχούς κοροϊδίας που μας υποβάλλει η εθελόδουλη και δωσίλογη κυβερνώσα πλειοψηφία με σκοπό τον πλήρη εξανδραποδισμό μας και την ολοκληρωτική παράδοση της χώρας στα νύχια των γερμανικών συμφερόντων και της διεθνούς τοκογλυφίας (χωρίς να σημαίνει ότι δίνω άφεση στις κοροϊδίες των αντιπολιτευτικών κομμάτων του σημερινού κοινοβουλίου).

      Σ’ ευχαριστώ για τις ευχές σου. Ευελπιστώ –παρά τις πρόσκαιρες εντάσεις της διαδικτυακής μας επαφής- να βρεθούμε πλάι πλάι σε κοινά μετερίζια και στον κοινό αγώνα που θα απαιτηθεί για να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.

      Διαγραφή
    10. Παρότι πιο πάνω έγραψα ότι δεν θα επανέλθω στο μπλογκ, αλλά λόγω του μακροσκελούς απαντητικού σχολίου του κ. Φωτεινού, θα ήθελα να σχολιάσω αυτά που αναφέρονται ανα παράγραφο :

      1/ Θα δεχθώ εν μέρει τον όρο «στρεβλή ερμηνεία του συντάγματος» , αλλά αυτό που δεν δέχομια είναι τον όρο «πραξικόπημα». Εφ΄οσον λοιπόν τίθεται θέμα ερμηνείας του συντάγματος, τότε εκτιμώ ότι είναι υποχρέωση του καθενός που το πιστεύει να προσφύγει κατά της νομοθετικής ρύθμισης στο αρμόδιο δικαστικό όργανο.
      Οσον αφορά την επικύρωση στη Βουλή της νομοθετικής ρύθμισης, τότε θεωρώ ότι θα ακουστούν όλες οι επόψεις και θέσεις των κομμάτων και τότε και μόνον τότε θα μπορούμε να συνάγουμε τα οριστικά μας συμπεράσματα για το θέμα που τίθεται με την εν λόγω ρύθμιση και θα κρίνουμε την όποια ενέργεια των βουλευτών.

      2/ Συμφωνώ ότι τα δύο μνημόνια δεν απέδωσαν τα αμενόμενα και δημιούργησαν συνεχή ύφεση στη χώρα. Θέλω να πιστεύω όμως ότι το τρίτο μνημόνιο (και φαρμακερό) αποτελεί τη παρούσα περίοδο και σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μια διέξοδο, ελλέιψει οποιασδήποτε άλλης σοβαρής πρότασης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τα αποτελέσματα αυτής της διεξόδου πιστεύω ότι θα τα δούμε σύντομα και ελπίζω να είναι θετικά, εφόσον βέβαια ο κυβερνών σχηματισμός σοβαρευτεί και εφαρμόσει όλες εκείνες τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται και όχι να στραφεί και πάλι στην εύκολη και αδιέξοδη λύση της επιβολής νέων μέτρων κατά του έλληνα φορολογούμενου.

      3/ Οσον αφορά τα «συνταγματικά πραξικοπήματα» και τις «συνταγματικές εκτροπές», επαναλαμβάνω ότι όποιος θερωρεί ότι ισχύουν τέτοιες καταστάσεις οφείλει να αποτανθεί στις αντίστοιχες δικαστικές αρχές. Σχετικά με τη «παραίτηση από την εθνική κυριαρχία», αν τίθεται τέτοιο θέμα, τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 28 του Συντάγματος για τη ψήφιση οποιουδήποτε νόμου που σχετίζεται με αυτό. Αλλά δεν γνωρίζω να έχει τεθεί άπό κανέναν, μέχρι στιγμής, αυτό το θέμα και η σχετική ενεργοποίηση του άρθρου αυτού. Όπως γίνεται αντιληπτό νόμος που αφορά «παραίτηση από την εθνική κυριαρχία», αν δεν ψηφιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28, τότε είναι αυτοδίκαια άκυρος. Τέλος, εκφράσεις «προδότες» , «δωσίλογοι» κλπ τις θεωρώ υπερβολικές και φυσικά δεν μπορούν να συγκριθούν σημερινές καταστάσεις με τις καταστάσεις της περιόδου της κατοχής 41-44.

      4. & 5. Θα δεχθώ εν μέρει το πρώτο σκέλος με την εξής παρατήρηση, η αδυναμία των κυβερνήσεων να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις των δανειακών συμβάσεων (απλά κακοπληρωτές – μπαταχτσήδες) τους οδηγούσε, κατά την προσπάθεια τους να αποκρύψουν την αδυναμία τους αυτή, να υπερδανείζονται αφήνοντας την «καυτή πατάτα» στον επόμενο και τέλος όταν έσκασε το κανόνι τα φόρτωσαν όλα στον ελληνικό λαό. Όσον αφορά για τους νυν κυβερνώντες, έχεις δίκιο είναι τα ίδια πρόσωπα, αλλά από την άλλη δεν βλέπω να υπάρχουν νέα πρόσωπα και ηγέτες που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά. Θέλω όμως να πιστεύω ότι είναι η τελευταία τους ευκαιρία και ότι αυτό το ξέρουν και οι ίδιοι, όπως και πολύ καλά ξέρουν ότι αν δεν πράξουν το σωστό, τότε δεν θα τους σώσουν ούτε τα ελικόπτερα ….. (Συνεχίζεται...)

      Διαγραφή
    11. (Συνέχεια ...)
      Στα υπόλοιπα που αναφέρονται θα συμφωνήσω για την αναγκαιότητα ενός νέου και σύγχρονου συντάγματος, θα συμφωνήσω για την ενότητα καθώς και την ανάγκη της αναγεννητικής προσπάθειας. Θα διαφωνήσω όμως στα υπόλοιπα που θεωρώ ότι δεν προάγουν την επιδιωκόμενη ενότητα, αλλά αντίθετα πολώνουν και περιχαρακώνουν τον ελληνικό λαό και επιτρέπουν στον οποιοδήποτε μέσω του διχασμού να κυριεύει στο ιδιότυπο διεθνές οικονομικό «παιχνίδι» που παίζετε σε βάρος της Ελλάδος.

      Ευχαριστώ και εγώ τον κ. Φωτεινό (παρά τις όποιες αρχικές εντάσεις) για τον γόνιμο διάλογο που είχαμε, παρότι βλέπουμε τα θέματα από διαφορετικές οπτικές γωνιές (ίσως από τη πλευρά μου πιο ρομαντικά και θεσμικά), αλλά θέλω να πιστεύω ότι είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν, από αυτά που μας χωρίζουν.

      Καλές γιορτές και με την ελπίδα ότι το 2013 θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, που θα οδηγήσει και πάλι την Ελλάδα μας εκεί που αρμόζει στην ιστορία της και στον περήφανο λαό της.

      Διαγραφή
    12. Είναι φανερό ότι διαφωνούμε σε ορισμένες καίριες εκτιμήσεις. Εμμένω στην οπτική που ανέπτυξα την οποία, πίστεψέ με, δεν διαμόρφωσα αβασάνιστα αλλά αφιερώνοντας χρόνο μελετώντας τα πεπραγμένα και τη στάση των πολιτικών ταγών μας, τη στάση τους όχι μόνο του παρόντος αλλά και του πρόσφατου παρελθόντος (οι χαρακτηρισμοί μου περί προδοτών και δωσιλόγων αντικατοπτρίζουν δυστυχώς την πραγματικότητα και θα αποδειχθούν στο κατηγορητήριο που ετοιμάζεται όταν καθίσουν στο σκαμνί για να λογοδοτήσουν –πράγμα που θέλω να πιστεύω ότι θα συμβεί σύντομα). Δεν θα επιμείνω όμως περισσότερο, εκτιμώντας ότι σε τελική ανάλυση την ίδια επιδίωξη έχουμε και οι δύο: την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της χώρας μας και του λαού μας.

      Σου εύχομαι κι εγώ καλές γιορτές και κλείνω με την ευχή σου την οποία προσυπογράφω: «…με την ελπίδα ότι το 2013 θα είναι η χρονιά της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, που θα οδηγήσει και πάλι την Ελλάδα μας εκεί που αρμόζει στην ιστορία της και στον περήφανο λαό της».

      Διαγραφή
  3. Ομολογουμενος δεν φανταζομου ΠΟΤΈ ότι θα το παίζετε και παπαγαλάκια της κυρίας λεπτά υπάρχουν Λουκάς
    Naxios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μπει όποιος θέλει στο μπλογκ του "κυρίου" φωτεινού
    http://photinos.blogspot.gr/
    και θα καταλάβει ποιός είναι βλαξ.

    Πρός διαχειριστή του μπλογκ υπενθυμίζω τι λέει πιο κάτω " Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.?"

    Αυτό όμως δεν τηρείται, για αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη, αλλά επιτρέπει σε κάτι γραφικούς "κυρίους" να τους υβρίζουν.

    Περιμένω λοιπόν να τηρήσει αυτά που γράφει και να ανακληθεί το σχόλιο του "κυρίου¨" φωτεινού ΄'οπως και να ανακαλέσει αυτά που γράφει στο http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/12/blog-post_5114.html
    για τα οποία του έχω απαντήσει επανειλημένα αλλά λογοκρίνει τα σχολιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπω οτι πιό πάνω, μετά τη σχετική μου όχληση, "προσπάθησες" να επαναφέρεις τη τάξη (με το γάντι) αλλά θα πρέπει και εσύ να ανακαλέσεις αυτά που μου έγραψες, καθώς αυτά είναι που βάζουν "φωτιά" και επιτρέπουν στον κάθε "κύριο" να υβρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.