ΜΕ ΦΑΚΕΛΟ 6.000 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ. ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ»
«ΣΤΟ ΝΗΣΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ»
«ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ»

Με φάκελο όλων των ζωτικών προβλημάτων της Λήμνου, που υπέγραψαν 6.000 κάτοικοι και του παρέδωσε ο Δήμαρχος του νησιού Αντώνης Χατζηδιαμαντής, επέστρεψε σήμερα το απόγευμα (20.12.2012) στην Αθήνα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό την βουλευτική του εποπτεία τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.


Στη Λήμνο, ο Τέρενς Κουίκ μαζί με την Πολιτευτή Επικρατείας του Κινήματος από τον Άη Στράτη Χρύσα Καραϊσκάκη και την Πολιτευτή Λέσβου από τη Λήμνο Στέλλα Καβαλέρου, επισκέφθηκε το Δημαρχείο και το Νοσοκομείο, για να ενημερωθεί για όλα εκείνα τα προβλήματα που απαξιώνουν το νησί, έχοντας επί της ουσίας βάλει τους κατοίκους σε μία διαρκή κινητοποίηση, αντιδρώντας στη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης η οποία επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τους.

Στο φάκελο που παρέδωσε ο Δήμαρχος Αντώνης Χατζηδιαμαντής κορυφαίο θέμα είναι η μη συγχώνευση του νοσοκομείου Λήμνου με εκείνο της Μυτιλήνης, συγχώνευση που απαιτεί η Τρόικα και ο Τόμσεν, καθώς θα δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές στη διαχείριση και την αντιμετώπιση των εκεί θεμάτων υγείας.

Δεύτερο ζήτημα είναι το μη κλείσιμο της ΔΟΥ Λήμνου, όταν μάλιστα το χωλό σύστημα πληροφορικής του Υπουργείου σε συνδυασμό με την αδύναμη διαδικτυακή υποδομή του νησιού, καθιστούν επιβεβλημένη τη διατήρηση της λειτουργίας της Εφορίας.

Η αναβάθμιση του κεντρικού λιμανιού είναι ένα άλλο θέμα ζωτικής σημασίας για το νησί, ώστε να μπορεί, ως πύλη εισόδου, να εξυπηρετεί την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων με τεράστια πλεονεκτήματα στη τοπική οικονομία.

Ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα, για το οποίο απαιτούν άμεσες λύσεις οι κάτοικοι της Λήμνου, είναι η αεροπορική και η ακτοπλοϊκή σύνδεση. Η μεν αεροπορική είναι πανάκριβη και γίνεται με τιμές ταξιδιού για...Νέα Υόρκη, η δε ακτοπλοϊκή εκτελείται με πλοία τετάρτης κατηγορίας, μια υποβάθμιση που συνοδεύεται και με έλλειψη ικανών δρομολογίων ανά εβδομάδα προς Μυτιλήνη και Πειραιά.

Άλλο επιτακτικό θέμα για επίλυση είναι η έλλειψη ιατρού στον Άη Στράτη!

Επίσης, οι κάτοικοι της Λήμνου ζητούν να αντιμετωπιστεί το θέμα της λειψυδρίας, το οποίο χρόνια τώρα καμία κυβέρνηση δεν εννοεί να αντιμετωπίσει.

Η λειψυδρία δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσιμο νερό, αλλά και με το νερό που απαιτείται για τις καλλιέργειες, πόσο μάλλον σε ένα νησί που είναι πεδινό, εύφορο και μπορεί να αναπτύξει επικερδή γεωργική δραστηριότητα, παράλληλη με εκείνη της κτηνοτροφίας.

Στη σύσκεψη με το Δήμαρχο συμμετείχαν και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου, οι οποίοι δήλωσαν στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ότι τα δύο τελευταία μνημονιακά χρόνια έχουν κλείσει τα δύο από τα τρία καταστήματα στο νησί, αφήνοντας πίσω απελπισμένους επιχειρηματίες με ανοιχτές υποχρεώσεις και στην Εφορία και στα Ταμεία, πέραν βεβαίως από τις καταστροφικές συνέπειες στις οιικογένειές τους.

«Να φανταστείτε ότι αναγκαζόμαστε τα βράδια, εν ώρα λειτουργίας των όσων καταστημάτων έχουν απομείνει, να σβήνουμε τα φώτα στις βιτρίνες και να δουλεύουμε στο ημίφως για να εξοικονομούμε ακόμα και χρήματα από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος», είπε ένας από τους εκπροσώπους των εμπόρων.

Μετά το τέλος των συναντήσεών του στη Λήμνο, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε:

«Η Λήμνος εδώ και καιρό βρίσκεται σε ρυθμούς κινητοποιήσεων. Απόλυτα δικαιολογημένα. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει επιβάλλει στο νησί ένα γενικό μπλακ άουτ. Στην τοπική οικονομία, στην υγεία, στη σύνδεσή της με τη Μυτιλήνη και τον Πειραιά.

Και ενώ ο Δήμαρχος με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς του νησιού και χιλιάδες κατοίκους, ανεξάρτητα σε ποιο κομματικό χώρο ανήκουν, ζητούν λύσεις από την κυβέρνηση, οι Υπουργοί της συγκυβέρνησης Σαμαρά δείχνοντας το πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό τους, αρνήθηκαν και αρνούνται να δεχθούν το Δήμαρχο και να παραλάβουν το φάκελο με τις 6.000 υπογραφές. Προφανώς θεωρούν ότι οι υπουργικές τους καρέκλες είναι πολύ σπουδαίες για να καταδεχθούν να συνομιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο με τους ακρίτες Έλληνες, που κατά σύμπτωση έχουν στο νησί τους και ένα από τα σημαντικότερα στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας».

Με την επιστροφή του στην Αθήνα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναχώρησε αμέσως για τη Λιβαδειά, προκειμένου να συναντηθεί με τους Πολιτευτές και με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Βοιωτίας του Κινήματος.

Σχόλια