Oι Ανεξάρτητοι Έλληνες της Α’ Πειραιά και Νήσων, καλούν σε καθολική αντίσταση στα εισαγόμενα συμφέροντα και τις υποτελείς πολιτικές..

Η νομαρχιακή συντονιστική επιτροπή Α’ Πειραιά και Νήσων καταδικάζει τις μνημονιακές «fast track» απολύσεις που παρουσιάζονται ως αυτοδίκαιη διαθεσιμότητα (από τις 13 Νοεμβρίου 2012), όπως ορίζει το Μνημόνιο ΙΙΙ.
Συγκεκριμένα η σχετική εγκύκλιος των διατάξεων του νόμου (παράγραφος Ζ του άρθρου πρώτου του νόμου 4093/2012), όπως απεστάλλει στους δήμους έτσι και στο δήμο Πειραιά αναμορφώνει τον Υπαλληλικό Κώδικα και τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων με «διευκόλυνση» μετακινήσεων, μετατάξεων, αργίας και κατάργησης θέσεων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (απολύσεων).
Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά τον κλάδο και ειδικότητες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες θεωρείται (όπως ορίζει ο νόμος) ότι δεν ανταποκρίνονται στις λειτουργικές ανάγκες των εν λόγω φορέων και κατά συνέπεια καταργούνται.
Σχετικά με τη διάταξη περί διαθεσιμότητας εργαζομένων, η παραπάνω διάταξη κρίνεται άδικη αφού:
  • Δεν προηγήθηκε καμία αξιολόγηση των υπηρεσιακών αναγκών και των ατομικών ικανοτήτων των υπαλλήλων.
  • Οι ποσοστώσεις - προϋποθέσεις που τίθενται είναι αυθαίρετες με συνέπεια απόφοιτοι Λυκείου από την ίδια κατηγορία διοικητικού κλάδου, οι οποίοι διορίστηκαν με τις ίδιες διαδικασίες και το ίδιο νομικό πλαίσιο, σε ένα φορέα του δημοσίου να τίθενται σε διαθεσιμότητα ενώ σε έναν άλλο όχι.
  • Τα κριτήρια που καθορίζονται έρχονται σε αντίθεση με την αρχή της συνέπειας του δημοσίου και την αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, από τη πρώτη στιγμή που κατατέθηκαν οι προθέσεις της συγκυβέρνησης και τα σχέδια νόμου, καταδίκασαν απερίφραστα την κίνηση αυτή που στοχεύει να δώσει τη χαριστική βολή στην Ελληνική κοινωνία που ήδη αιμορραγεί. Καταδικάζει απερίφραστα τη διάλυση της Ελληνικής οικογένειας, κοινωνίας, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα από τους εντολοδόχους «κυβερνητικούς υπαλλήλους» της Τρόικας, που αντί να υπερασπίζονται τους όρκους τους στο Ελληνικό σύνταγμα και στο λαό, υπερασπίζονται τις υπογραφές τους. Στα πλαίσια αυτά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες της Α’ Πειραιά και Νήσων, καλούν σε καθολική αντίσταση στα εισαγόμενα συμφέροντα και τις υποτελείς πολιτικές που εφαρμόζουν οι «κυβερνητική υπάλληλοι».
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ * ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ * ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή
Ανεξαρτήτων Ελλήνων Α’ Πειραιά


Σχόλια