Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Αβέβαιο το αποτέλεσμα της επαναγοράς ομολόγων εκτιμά το IIF

Θετικά αποτίμησε το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) σε συνεδρίαση των οργάνων του στη Νέα Υόρκη τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η αβεβαιότητα παραμένει. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι το αποτέλεσμα της επαναγοράς των ομολόγων, αλλά και η οριστική έγκριση της δόσης παραμένουν αβέβαια.  
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα επαναγοράς, ειδικότερα, σημειώνει ότι πρέπει να γίνει σε καθαρά εθελοντική βάση.

Το IIF αποτιμά θετικά τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, εστιάζοντας στη μείωση των επιτοκίων των διμερών δανείων, στην επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων του EFSF και στην επιστροφή μέρους των κερδών που καταγράφει η ΕΚΤ από τις επενδύσεις της στα ελληνικά ομόλογα.

Το IIF αναφέρει ότι πέρα από τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, επιπλέον παράγοντας που θα παίξει ρόλο στην χρηματοδότηση της χώρας αποτελεί η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους.


Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, για την Ευρωζώνη η επαναγορά του ελληνικών ομολόγων αποτελεί καθοριστικό παράγοντα προκειμένου να περιοριστεί το ελληνικό χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ, ενώ επισημαίνεται ότι η επαναγορά θα πρέπει να γίνει σε καθαρά εθελοντική βάση από τους κατόχους.


Στο πλαίσιο αυτό το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι το αποτέλεσμα της επαναγοράς, αλλά και η οριστική έγκριση της δόσης παραμένουν αβέβαια.


«Σε κάθε περίπτωση ο πλέον κατάλληλος δρόμος για την βιωσιμότητα του χρέους είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη», σημειώνει το IΙF στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.