Πρόοδο ενόψει Eurogroup διαπιστώνει ο Γιούνκερ

Τρία 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup ο Ζ. Κ. Γιούνκερ απευθύνει έκκληση να επιδείξει η ευρωζώνη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα. Συμφωνία που να στηρίζεται στην πραγματικότητα ζητά η Κρ. Λαγκάρντ.
Μιλώντας ενώπιον επιχειρηματιών στο Μπίλεφελντ της Γερμανίας, ο πρόεδρος του Eurogroup προέβη στην εκτίμηση ότι το ΔΝΤ θα είναι παρόν σε όλη τη κούρσα της ελληνικής υπόθεσης. Υπογράμμισε ότι η ευρωζώνη εργάζεται εντατικά για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης προκειμένου να συνεχιστεί η βοήθεια προς την Ελλάδα και τόνισε ότι σημειώνεται πρόοδος.
Άφησε ωστόσο ανοιχτό το εάν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα έχει επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup.
Πάντως ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε εσφαλμένες τις βαυαρικής και αυστριακής προελεύσεως απειλές που προδιέγραφαν την έξοδο της Αθήνας από την ζώνη του κοινού νομίσματος. Όταν κάποιοι προφητεύουν την έξοδο από την ευρωζώνη και την επιστροφή στη δραχμή, κανένας επενδυτής δεν θα τοποθετήσει τα χρήματά του στην Ελλάδα, υποστήριξε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Συμφωνία που θα στηρίζεται στην πραγματικότητα
Η Κρ. Λαγκάρντ με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα
Την ίδια ώρα στην Μανίλα, η Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμιζε ότι μια συμφωνία ανάμεσα στους διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας για την μείωση του χρέους της χώρας θα πρέπει να στηρίζεται «στην πραγματικότητα και όχι σε ευσεβείς πόθους». Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα, επανέλαβε ότι απαιτείται μια βιώσιμη λύση προκειμένου να σταματήσει η αβεβαιότητα που λειτουργεί σε βάρος της Ελλάδας.
Deutsche Welle

Σχόλια