Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Μ. Χρυσοβελώνη: «Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου συλλογικής τιμωρίας υπαλλήλων ΟΤΑ»

Επί της κατάφωρα αντισυνταγματικής εγκυκλίου που εξέδωσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Μανιτάκης, που πριν λίγο έγινε γνωστή μέσω του Ηλεκτρονικού Τύπου (Διαβάστε την εγκύκλιο ), στην οποία επί λέξει αναφέρεται ότι «η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούνται από την εφαρμογή του νόμου, είτε γιατί εισήχθησαν στο δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ή επειδή ως προς αυτούς
συντρέχει προσωπικός λόγος εξαίρεσης (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα , τα οποία (όπως αναγράφει η εγκύκλιος) μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων», ως υπεύθυνη του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζητώ την άμεση απόσυρσή της. Οφείλει έστω και τώρα ο κ. Υπουργός, ως έχων τη γνώση με την ιδιότητα του Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, να προσδιορίσει πού προβλέπεται η συλλογική και ανεξέλεγκτη τιμωρία των υπαλλήλων, η οποία εφαρμόστηκε στη χώρα μας επί γερμανικής κατοχής και αντιβαίνει απόλυτα στις αρχές της χρηστής διοίκησης και της ασφάλειας δικαίου, που πρέπει να διέπουν τη Δημόσια Διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.