Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Η Κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει να στηρίξει στην πράξη την Υγεία του Ελληνικού Λαού και όχι να εμμένει στην απαράδεκτη πολιτική που επιδεικνύει μέχρι σήμερα

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, Τομεάρχης Υγείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, σχετικά με τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις των Φαρμακοποιών και την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Η εξαθλίωση των ασθενών κλιμακώνεται όλο και περισσότερο, με τη συνεχή υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας.

Από τη Δευτέρα (26/11/2012) ξεκινά η - δικαιολογημένη - απεργιακή κινητοποίηση των Φαρμακοποιών, με αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, λόγω της οικονομικής τους εξόντωσης, αφού, τα οφειλόμενα σ’ αυτούς ποσά από τον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ, μέχρι και τον Αύγουστο του 2012 και σε άλλα 300 εκατ. ευρώ για το 2011.
Δεν είναι δυνατόν, οι Φαρμακοποιοί να πληρώνουν τα φάρμακα στις Φαρμακοβιομηχανίες, να τα χορηγούν στους ασφαλισμένους, να πληρώνουν τον φόρο και χρήματα να μην έχουν εισπράξει.
Επιβάλλεται η Κυβέρνηση να δείξει την ανάλογη ευαισθησία στο θέμα αυτό και να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα χρήματα στους Φαρμακοποιούς.
Διαφορετικά, όλο και περισσότερο θα υποβαθμίζεται η Υγεία των ασφαλισμένων ασθενών, αφού, με άδεια την τσέπη τους, λόγω της συνεχούς μείωσης μισθών και συντάξεων και της επιβολής φόρων και χαρατσιών, δεν δύνανται να αγοράσουν τα φάρμακά τους.
Η Κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει να στηρίξει στην πράξη την Υγεία του Ελληνικού Λαού και όχι να εμμένει στην απαράδεκτη πολιτική που επιδεικνύει μέχρι σήμερα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.