Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

«ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ;»

Τα ύποπτα και ανθελληνικά παιχνίδια που παίζει ο τουρκικός παράγοντας στη Θράκη, με την ελληνική και τουρκική γλώσσα, τα οποία και έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές, διερευνά για πολλοστή φορά με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Μακεδονίας-Θράκης, κκ Δημήτρη Αβραμόπουλο και Θεόδωρο Καράογλου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.
Βασιζόμενος στα οριζόμενα του άρθρου 41 της Συνθήκης της Λωζάνης, ο Τέρενς Κουίκ, ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία
να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τις θέσεις τους αναφορικά «με τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά των μη Χριστιανών Ελλήνων της Θράκης, την ίδρυση δημόσιων σχολείων όπου τα παιδιά τους θα λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με αυτή των Χριστιανών» αλλά και «την επιβολή στα παιδιά των Ελλήνων Πομάκων της διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας».
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Κύριοι Υπουργοί,

Τα ύποπτα ανθελληνικά παιχνίδια που παίζει ο τουρκικός παράγοντας στη Θράκη, με την ελληνική και την τουρκική γλώσσα, έχουν ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές.
  1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Εξωτερικών όσον αφορά το άρθρο 41 της Συνθήκης της Λωζάνης που αναφέρεται στην διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στα παιδιά των μη χριστιανών Ελλήνων της Θράκης;
  1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Εξωτερικών στο αίτημα των Ελλήνων Πομάκων για την ίδρυση δημοσίων σχολείων όπου τα παιδιά τους θα παίρνουν την ίδια εκπαίδευση όπως τα παιδιά των χριστιανών Ελλήνων της Θράκης;
  1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Εξωτερικών για την επιβολή στα παιδιά των Ελλήνων Πομάκων να διδάσκονται την Τουρκική γλώσσα κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης;
  1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης στα παραπάνω αιτήματα των Ελλήνων Πομάκων της Θράκης;
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.