Ιατρίδη: η ελληνική πολιτεία έμπρακτα γυρνάει την πλάτη στη μόρφωση των παιδιών των ακριτών επιλέγοντας να δίνει χρήματα στους δανειστές...

«Λυπάμαι που θα το πω, αλλά είμαι βεβαία ότι αυτή τη στιγμή οι συμπατριώτες μου από την Κάσο, το Καστελόριζο, τους Λειψούς, την Αστυπαλιά και τους Αρκιούς που μας ακούνε, προφανώς και θα θεωρούν ότι δεν μιλάτε για το Νομό Δωδεκανήσου, αλλά για ένα διαφορετικό Νομό».
Αυτό τόνισε, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής της για τα εκπαιδευτικά κενά στη Δωδεκάνησο, η Βουλευτής του νομού Μίκα Ιατρίδη, απαντώντας στον Υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πλέον εκπαιδευτικά κενά, στα βασικά μαθήματα τουλάχιστον.



Στην πρωτολογία της, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, επισήμανε ακόμα, ότι με τις ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν «το αποτέλεσμα είναι προφανές και είναι εδώ μπροστά μας. Οι γονείς δυστυχώς σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα ακριτικά νησιά μας, προκειμένου να μπορούν να παρέχουν καλύτερο μέλλον στα παιδιά τους, μεταναστεύοντας είτε σε άλλες περιοχές εντός Ελλάδας, κυρίως όμως, σε χώρες του εξωτερικού.»

Στη δευτερολογία της, η Μίκα Ιατρίδη, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να δοθούν περισσότερα κίνητρα στους εκπαιδευτικούς, ώστε να έρχονται στα ακριτικά νησιά, σημειώνοντας ότι, με την πολιτική του Μνημονίου, η οποία αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς να έχουν πολύ χαμηλούς μισθούς, είναι επόμενο, να μην θέλουν και να μην μπορούν να έρθουν στα ακριτικά νησιά, να διδάξουν.

Κλείνοντας, η Βουλευτής Δωδεκανήσου, διάβασε και το απόσπασμα από την επιστολή, που είχαν στείλει οι κάτοικοι της Κάσου:

«Το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία έμπρακτα γυρνάει την πλάτη στη μόρφωση των παιδιών των ακριτών επιλέγοντας να δίνει χρήματα στους δανειστές, δεν μας πτοεί, αλλά αντίθετα μας συσπειρώνει να διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας για ίσες ευκαιρίες μόρφωσης για τα παιδιά μας σε ασφαλή κτήρια με το προβλεπόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό». 


 
http://www.tvkosmos.gr/details.aspx?id=838918#.UJQccmckoU4 

Σχόλια