Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Επανέρχεται ο Μπερίσα με ακομα προκλητικότερες δηλώσεις ξεθάβοντας ακόμα και τον …Μέτερνιχ!

Ο Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, συνεχίζει την εθνικιστική προσέγγιση για την ενοποίηση των Αλβανικών εδαφών , παρά την δήθεν χθεσινή αναδίπλωση των δηλώσεων του. 
Κατά την διάρκεια εγκαίνιας δρόμου στα Τίρανα που έχει το όνομα του πρώην Υπουργό Εξωτερικών Αυστρία-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας, Leopold Bertold, ο Μπερίσα μίλησε για τη διχοτόμηση των εδαφών της Αλβανίας.

Count Bertold, η κυβέρνηση και η χώρα του, η Αυστρό-Ουγγρική Αυτοκρατορία για πολλά χρόνια προσδιόρισαν την ενωτική Αλβανία, τα Αλβανικά εδάφη εκείνα που κατοικείται από Αλβανούς, μια Αλβανία 67 000 τετραγωνικά χιλιόμετρα,(ενώ η Αλβανία είναι 28.000 τετρ.km) την κύρια χώρα νότιο-δυτικά, Βαλκανικής χερσονήσου.
…..ωστόσο,τόνισε ο Μπερίσα κάποιες από τις δυνάμεις της Διάσκεψης του Λονδίνου,

ευχαρίστησαν τους συμμάχους κάνοντας “δώρο” τμήματα του εδάφους της Αλβανίας από μυστικές αποφάσεις.
Και συνεχίζει ο Μπερισα …”μετα την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας οι εκπρόσωποι της Αυστρία-Ουγγρικής αυτοκρατορίας επέμεναν και κατάφεραν ώστε η διάσκεψη του Λονδίνου να ασχοληθεί με το καθορισμό των συνόρων.Τα σύνορα θα’ πρεπε να προσδιορίζονταν σύμφωνα με την εθνική πλειοψηφία και την γεωγραφική συνέχεια.
Όμως, οι άλλες δυνάμεις που ήταν παρούσες στην διάσκεψη αντάλλαξαν τα αλβανικά εδάφη για τους Βαλκάνιους συμμάχους τους.
…Άλλα δήλωναν την ημέρα και άλλα έκαναν την νύχτα στην πλάτη των Αλβανών”"”

Ξέχασε τον Αδόλφο ο Μπερίσα, που είχε την παράδοση της Πρέβεζας στο …αγωνιστικό του πρόγραμμα!
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.