«Όχι» στην Τρόικα για ημικρατικούς και φυσικό αέριο...

«Δεν συμφωνούμε με τον εκμηδενισμό του ρόλου του κράτους»  
Λευκωσία: Την κατηγορηματική διαφωνία του με τις προτάσεις της Τρόικας για πώληση των ημικρατικών οργανισμών, αλλά για το θέμα του φυσικού αερίου, διατύπωσε εκ νέου την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, υπογραμμίζοντας ότι άλλο είναι όμως αποτελεσματικότερο κράτος και άλλο ανύπαρκτο κράτος, που θα αφήνει τον πολίτη βορά στους άγριους νόμους της αγοράς.
Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ψευδά, Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε

πως «ο ρόλος του κράτους είναι ένα ζητούμενο νευραλγικής σημασίας στην επίκαιρη συζήτηση για το πώς θα βγούμε από την παγκόσμια οικονομική κρίση».

«Κάποιοι, οι οποίοι εκφράζουν τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, θεωρούν την κρίση ως ευκαιρία να μειωθεί ή και να εξαλειφθεί το κοινωνικό κράτος και να εκμηδενιστεί ο ρόλος του κράτους εν γένει», είπε ο πρόεδρος Χριστόφιας.
«Όλοι θέλουμε αποτελεσματικότερο κράτος», πρόσθεσε και συνέχισε: «Άλλο είναι όμως αποτελεσματικότερο κράτος και άλλο ανύπαρκτο κράτος, που θα αφήνει τον πολίτη βορά στους άγριους νόμους της αγοράς, όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και οι αδύναμοι δύσκολα επιβιώνουν».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας, «αυτή η συζήτηση γίνεται σήμερα ακόμα πιο επίκαιρη με την ανάγκη να διατηρηθεί ο καθοριστικός ρόλος του κυπριακού κράτους σε ζητήματα κρίσιμα, ιδιαίτερα για την ημικατεχόμενη Κύπρο, όπως ο έλεγχος του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού, των λιμανιών και μέρους των τηλεπικοινωνιών».
«Εμείς δεν συμφωνούμε με τον εκμηδενισμό του ρόλου του κράτους και κατ’ επέκταση της κοινωνίας και των πολιτών. Εμείς αντιλαμβανόμαστε το κράτος ως ατμομηχανή της ανάπτυξης, προστάτη των αδυνάμων και φρουρό του εθνικού και συλλογικού συμφέροντος», υπογράμμισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.