Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

“Κύριοι της κυβέρνησης, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, αναλογισθείτε τις ευθύνες σας και προστατέψτε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων”

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΑΒΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΑΜΠΗ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΝ
Κύριοι της κυβέρνησης, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων, αναλογισθείτε τις ευθύνες σας και προστατέψτε το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων”
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις στον τύπο, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Αντιναυάρχου Κοσμά Χρηστίδη, τονίζουμε τα εξής:

Το θέμα της λειτουργίας και τα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ) δεν προσφέρονται για μικροπολιτικά παιχνίδια και χρήζουν ιδιαίτερης σοβαρότητας και λεπτών χειρισμών.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε αναδείξει επανειλημμένα, τόσο με παρεμβάσεις όσο και με σχετικές ερωτήσεις, το θέμα της απαξίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ) και των απίστευτων περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες των. Έχουμε επίσης τονίσει εμφατικά ότι, είναι παρανοϊκό ειδικά αυτή τη περίοδο να συζητάμε τέτοια θέματα, όταν στη περιοχή μας παίζονται τεράστια γεωπολιτικά παιγνίδια και συμφέροντα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει τι Ένοπλες Δυνάμεις προτίθεται να διατηρήσει.
Έχουμε ζητήσει τόσο από τον κ. Πρωθυπουργό όσο και τον Υπουργό της Εθνικής Άμυνας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να προστατέψουν το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να αντιληφθεί το που οδηγούν “μάλλον συνειδητά” τις Ε.Δ και την Εθνική Άμυνα της χώρας, μετά τις πρόσφατες περικοπές και μεθοδεύσεις.
κ. Υπουργέ της Εθνικής Άμυνας, σας καλούμε για άλλη μια φορά να αναγνώσετε με προσοχή όλες μας τις δηλώσεις και το συντομότερο δυνατό να συγκαλέσετε την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση προκειμένου να εξευρεθεί ρεαλιστική λύση.
Χρήματα υπάρχουν αρκεί να υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση να τα εισπράξετε από τους έχοντες και κατέχοντες. Διαφορετικά η κοινωνία θα τιναχθεί στον αέρα, θα διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός και η Αμυντική ικανότητα θα μηδενισθεί

Y.Γ
Η ίδια ακριβώς επίσημη δήλωση έχει διανεμηθεί και αναρτηθεί σε διάφορα ιστολόγια, μεταξύ των οποίων και το enikos.gr, το οποίο εκ παραδρομής με "βάφτισε" βουλευτή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.