Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Απλά μαθηματικά...

Γραφει ο Στ. Χρυσοστομίδης
Ομόλoγα του δευτερογενή τομέα έχουν οι ιδιώτες, τα Ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία και οι Τράπεζες. Ας πούμε λοιπόν ότι αυτοί έχουν ομόλoγα του Ελληνικού Δημοσίου, ονομαστικής αξίας 65 δις ευρώ. Με την επαναγορά θα τα δώσουν με τιμή 65% μειωμένη της ονομαστικής αξίας.

Δηλαδή ένα ταμείο που έχει αποθεματικό 10 δις σε ομόλογα αύριο το πρωί θα έχει 3,5.
Συνοψίζοντας: Τον Μάρτη τα ταμεία (γιατί αυτά έχουν κυρίως ομόλoγα) έχασαν 75% και σήμερα από το 25% που μένει θα χάσουν ακόμα 65%. Τελική χασούρα : 92%.
Και όμως είναι απλά μαθηματικά. Παράδειγμα : Ένα ταμείο είχε μέχρι τον 28/2/12 10δις. Την 1/3/12 αυτά έγιναν 2,5 δις και σήμερα θα έχει μόνον 0,8 δις.
Περιττό να σας πώ ότι το ΔΝΤ με την στάση του να μην πληρώσει αν δεν γίνει επαναγορά, ουσιαστικά βάζει ταφόπλακα σε όσους εμπιστεύτηκαν το Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία 30 χρόνια (μικροομολουγιούxοι).
ΥΓ : αυτοί που τυπώνουν αποκλειστικά τα χρήματα της χώρας σου χωρίς να τα διαθέτουν πραγματικά δεν θέλουν πίσω τα χαρτάκια τους .. κάποια στιγμή τα σκουπίζουν από την αγορά και ζητάνε πίσω όχι ευρώ που πλέον δεν υπάρχουν και το βλέπουμε στην αγορά, αλλά τις περιουσίες και τον εθνικό πλούτο μας κραδαίνοντας το σκιάχτρο ενός “χρέους” που και το πλέον ελάχιστο επιτόκιο του δεν αποπληρώνεται ποτέ…. και βέβαια εύκολα δωροδοκούν με τα άυλα εκατομμύρια τους δηλαδή τα τυπωμένα χαρτάκια τους όλους εκείνους τους ανθρώπους, τους πολιτικούς και όχι μόνο (απανταχού της γής) ,για να περνάνε τα μέτρα τους …

Απλά πράγματα…
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.