Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Εάν απορριφθεί η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τότε θα προχωρήσουμε στην κατάθεση πρότασης για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για το Μνημόνιο ..

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο και την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σύσσωμος ο ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα από τη Βουλή να αποφασίσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο και την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ προκειμένου να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν όσοι παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους παρέδωσαν την πατρίδα μας στην τρόικα και στους δανειστές».


Ο Νότης Μαριάς, ο οποίος σημειωτέον μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ως εισηγητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατέθεσε στα πρακτικά εκ νέου την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «η προσφυγή της χώρας στο Μνημόνιο αποτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο δόλιας δημιουργίας κρίσης δανεισμού με στόχο τη σύναψη επαχθών δανειακών συμβάσεων μέσω Μνημονίων για την υπερχρέωση της πατρίδας μας και τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας».

Επίσης απέδειξε με τεκμηριωμένο τρόπο καταθέτοντας σχετικά έγγραφα στα πρακτικά τις βαρύτατες ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Γ. Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου και άλλων κυβερνητικών και μη στελεχών για την υπό εξέταση υπόθεση του Μνημονίου και της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Τέλος ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι εφόσον δεν γίνει δεκτή σήμερα η ψήφιση σύστασης εξεταστικής επιτροπής από την πλειοψηφία της Βουλής, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταθέσουν πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες για το Μνημόνιο και την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.