Εάν απορριφθεί η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής τότε θα προχωρήσουμε στην κατάθεση πρότασης για σύσταση προανακριτικής Επιτροπής για το Μνημόνιο ..

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο και την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σύσσωμος ο ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα από τη Βουλή να αποφασίσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο και την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ προκειμένου να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν όσοι παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους νόμους παρέδωσαν την πατρίδα μας στην τρόικα και στους δανειστές».


Ο Νότης Μαριάς, ο οποίος σημειωτέον μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ως εισηγητής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κατέθεσε στα πρακτικά εκ νέου την πρόταση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «η προσφυγή της χώρας στο Μνημόνιο αποτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο δόλιας δημιουργίας κρίσης δανεισμού με στόχο τη σύναψη επαχθών δανειακών συμβάσεων μέσω Μνημονίων για την υπερχρέωση της πατρίδας μας και τη λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών της πηγών και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας».

Επίσης απέδειξε με τεκμηριωμένο τρόπο καταθέτοντας σχετικά έγγραφα στα πρακτικά τις βαρύτατες ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Γ. Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου και άλλων κυβερνητικών και μη στελεχών για την υπό εξέταση υπόθεση του Μνημονίου και της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Τέλος ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι εφόσον δεν γίνει δεκτή σήμερα η ψήφιση σύστασης εξεταστικής επιτροπής από την πλειοψηφία της Βουλής, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταθέσουν πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος προκειμένου να διερευνηθούν οι ευθύνες για το Μνημόνιο και την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ.



Σχόλια