Βαρέθηκα να γράφω. Αντιγράφω άλλους που τα λένε καλλίτερα από μένα

Γράφει (αντιγράφοντας) ο Σωτήριος Καλαμίτσης
 
Διαβάστε πώς ένας λεβέντης, ασίκης, τσίφτης, μάγκας, καραμπουζουκλής, ντερμπεντέρης και μπεσαλής θα έλεγε με πολλά λόγια το γνωστόν «εγώ φοράω παντελόνια»:
«Ξέρετε ποιος είμαι. Λέω όχι, και εννοώ, όχι! Έχω λόγο και τον τιμώ. …….. Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω! ………
Ξέρω πώς περνάει σήμερα μια ελληνική οικογένεια. .. ξαφνικά εκεί που οικογένειες είχαν δύο μισθούς, τώρα έχουν μισό ή κανένα. Αλλά οι υποχρεώσεις είναι ίδιες και τρέχουν. Ξέρω τι σημαίνει να διαπιστώνουν κάθε μέρα, όχι μόνο ότι δεν βγαίνουν, όχι μόνο ότι τους πελεκάνε το εισόδημα, αλλά κι ότι προσπαθούν να τους πάρουν και την Αξιοπρέπειά τους. .. Γι’ αυτό και είμαι εδώ, βρίσκομαι απέναντί σας, και σας λέω κοιτώντας σας στα μάτια: Όχι, δεν προσυπογράφω το λάθος! Πέρσι με εμφάνιζαν «άκαμπτο», γιατί είπα όχι. Σήμερα πάνε να με εμφανίσουν «ίδιο» με τους άλλους, με εκείνους που είπαν, ναι! Όμως, όπως και να το κάνουν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Πέρσι προσπαθούσαν να με παρουσιάσουν ως «ανεύθυνο», που είπα όχι. Σήμερα προσπαθούν να με εμφανίσουν ως «συνυπεύθυνο»… Αλλά δεν είμαι ούτε αν-εύθυνος ούτε συν-υπεύθυνος. Είμαι απλώς υπεύθυνος απέναντι στο λαό της χώρας μου ……. απέναντι στο δημόσιο συμφέρον. Και γι’ αυτό είμαι αντίθετος στην Πολιτική που σκοτώνει την Ελληνική Οικονομία και διαλύει την Ελλάδα. Πριν ένα χρόνο μας έφεραν το Μνημόνιο για να μας σώσουν, υποτίθεται… Το μελετήσαμε, είδαμε ότι δεν οδηγεί πουθενά, είδαμε ότι μεγαλώνει το πρόβλημα δεν το λύνει, διαπιστώσαμε ότι είναι «φάρμακο» χειρότερο από την «αρρώστια»… Και το απορρίψαμε! ………… Ζητούν να… συμφωνήσουμε μαζί τους! Γιατί φέτος ζητούν να συναινέσουμε, ενώ πέρσι μας αποδοκίμαζαν με κάθε τρόπο; Γιατί αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο! Ότι η πολιτική που εφάρμοσαν δεν βγαίνει. Κι ότι μετά από ένα χρόνο που μας «σώζουν», τώρα βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση και χρειαζόμαστε πάλι… «σωτηρία»! …………. Η κυβέρνηση έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία,……. Αλλά ξέρει ότι η πολιτική της δεν δουλεύει. Και χρειάζεται να τη στηρίξουμε κι εμείς. Όμως τους το είπα από την αρχή, τους το είπα και στο Ζάππειο, τους το είπα και την περασμένη Παρασκευή, τους το είπα και στη Βουλή προχθές, τους το λέω και σήμερα ……….Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω! … Γιατί είναι πέρα για πέρα λάθος: Μεγαλώνει την ύφεση, δεν μειώνει το έλλειμμα. …………Πολλαπλασιάζονται τα λουκέτα. Μεγαλώνει η ανεργία. Πού να βρουν τζίρους, εισοδήματα και κέρδη να φορολογήσουν; Τους προτείναμε να κάνουν το ανάποδο: Να μειώσουν τους φορολογικούς συντελεστές, να πάρουν μέτρα που θα βοηθήσουν την αγορά, μέτρα που δεν κοστίζουν στον προϋπολογισμό, να πληρώσει το κράτος τις δικές του οφειλές στον ιδιωτικό τομέα, να απελευθερώσουν τη ρευστότητα των τραπεζών, τους είπαμε και πώς μπορούν να γίνουν όλα αυτά, τους είπαμε και διαφορετικούς τρόπους για να τα επιτύχουν…δεν αντέχει άλλα βάρη η Οικονομία, Δεν αντέχει αυτά που έχει υποστεί ήδη. Δεν θα αντέξει ούτε ένα ευρώ ακόμα. Προκαλούν απόγνωση στους πολίτες, διαλύουν την Κοινωνία, και δεν θα φέρνουν έσοδα στο δημόσιο ταμείο. Θα είναι σκέτη καταστροφή!
………... Τους προτείναμε, τότε, επαναδιαπραγμάτευση με την Τρόϊκα…., ώστε να βγούμε από την κρίση. Να κάνουμε αυτό που έκαναν οι Ιρλανδοί. Που αρχικά διαπραγματεύθηκαν σκληρά το δικό τους Μνημόνιο... Και στη συνέχεια ξανά-διαπραγματεύθηκαν ακόμα πιο σκληρά και το βελτίωσαν. Να κάνουμε, λοιπόν, κι εμείς το ίδιο, ώστε να επιτύχουμε αυτά που πέτυχαν και οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι… η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύθηκε τίποτε. Όπως είπε προχθές ο καθηγητής Αδαμάντιος Πεπελάσης «υπέγραψαν το Μνημόνιο με τα μάτια κλειστά». Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να διαπραγματευθεί….. τους πονάνε αυτά που λέμε: Ότι πρέπει να γίνει Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Γιατί ξέρουν ότι το Μνημόνιο δεν δούλεψε. Κι όσο συνεχίζουν με την ίδια λογική θα πέφτει έξω στους στόχους του. Και σύντομα θα αντιληφθούν ότι, με τις δικές μας προτάσεις η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από την κρίση……….Τι θα πει Επαναδιαπραγμάτευση; Να αλλάξουμε τους όρους του Μνημονίου. Να μπορέσει να πάρει ανάσες οι οικονομία. Να μπορέσουμε να μειώσουμε αληθινά το έλλειμμα, ώστε να βγούμε στις αγορές. Και να μην έχουμε ανάγκη το μηχανισμό στήριξης… Να βγούμε από την κρίση και να απαλλαγούμε από το κάθε Μνημόνιο…….να γιατί θέλουμε Επαναδιαπραγμάτευση: Για να βγούμε από την κρίση και το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα…Ξέρετε τι θέλουν να κάνουν τώρα; Να επιβάλουν κι άλλες οριζόντιες περικοπές! Κι άλλους φόρους! Σε αυτό μας ζητούν να συμφωνήσουμε. Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ. Ξέρετε τι τους απαντάμε εμείς; Για φανταστείτε αύριο να μειωνόταν ο φόρος στα φυσικά πρόσωπα, να μειωνόταν ο φόρος στα κέρδη, ο φόρος στα καύσιμα, ο ΦΠΑ, οι εργοδοτικές εισφορές κι όλα αυτά μαζί… Δεν θα έπαιρναν ανάσα δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Δεν θα έπαιρναν βαθιά ανάσα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι; Δεν θα ήταν πιο εύκολο να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή;…… τον Οκτώβριο του 2009 η Ελλάδα ήταν στην 5η θέση απορροφητικότητας κοινοτικών κονδυλίων, των ΕΣΠΑ. Σήμερα είναι στην 17η θέση ή και χαμηλότερα… Υπάρχουν έτοιμα χρήματα για υποδομές που μας περιμένουν, και η ελληνική κυβέρνηση, μέσα σε τέτοια κρίση, δεν τα αξιοποιεί. φοβούνται ή δεν αντέχουν την Επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές.
…. εκλογές αν θα γίνουν, θα γίνουν επειδή εκείνοι δεν μπορούν να κυβερνήσουν, επειδή εκείνοι δεν μπορούν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα επειδή δεν έχουν πείσει ούτε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό είναι τζούφιες οι απειλές και οι εκβιασμοί τους: Αφού δεν μπορούν να συναινέσουν μεταξύ τους, πως είναι δυνατό να ζητούν από μας συναίνεση στο λάθος; Ας γνωρίζουν ότι εμείς Επαναδιαπραγμάτευση ζητάμε, γίνουν δεν γίνουν εκλογές. Τους όρους του Μνημονίου θα τους αλλάξουμε! Δεν τους αντέχει η Οικονομία. Ούτε η κοινωνία. ……..Στέκουμε όρθιοι, κοιτάμε μπροστά, Και λέμε όλες τις απαγορευμένες για ορισμένους λέξεις: Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, Επανεκκίνηση της Οικονομίας, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη. Γιατί μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση. Και απ’ αυτά δεν υποχωρούμε χιλιοστό. Άλλωστε, και οι εταίροι μας κάποια στιγμή θα καταλάβουν. Η συνέχιση ενός λάθους οδηγεί σε μεγαλύτερο αδιέξοδο κι ότι δεν έχουν κανένα συμφέρον οι ίδιοι να βυθίζεται η Ελλάδα σε τέτοιο αδιέξοδο…Γι’ αυτό δεν έχουμε αντίπαλο. Δεν έχουμε απέναντί μας κανένα! Ακόμα και στελέχη άλλων κομμάτων, ακόμα και οπαδοί και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, εύχονται και προσεύχονται να κρατήσουμε τη θέση αυτή ως το τέλος. Ε λοιπόν, αυτό θα κάνουμε. Θα κρατήσουμε τη θέση αυτή ως το τέλος! Εκφράζουμε όλους τους Έλληνες που καταλαβαίνουν πια ότι η πολιτική αυτή διαλύει και ισοπεδώνει τα πάντα. Δεν σώζει τη χώρα… Αυτή η Πολιτική πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Αυτή τη μάχη δίνουμε. Όρθιοι και ανυποχώρητοι. Εμείς δεν διχάζουμε το λαό, τον ενώνουμε. Ακούμε τι λέει. Νιώθουμε τις αγωνίες του. Χαιρόμαστε τις ειρηνικές διαμαρτυρίες του στις πλατείες. Που γίνονται πια όχι με κομματικούς στρατούς, Όχι με κομματικές σημαίες, αλλά με μεγάλες πανεθνικές κινητοποιήσεις, κάτω από σύμβολα που ενώνουν: Με ελληνικές σημαίες!Το μόνο που προειδοποιούμε, επειδή εμείς δεν χαϊδεύουμε αυτιά: Προσέξτε την οργή που γίνεται απελπισία. Προσέξτε τη μισαλλοδοξία, το χειρότερο εχθρό της λαϊκής δύναμης. ………, για να αλλάξει η Πολιτική του Μνημονίου, Για να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα. Για να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα….».
Δια την αντιγραφήν.
Σωτήριος Καλαμίτσης

Υ.Γ. Α. Σαμαράς στην Κρήτη 31.05.2011

Σχόλια