Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση του ΔΗΚΚΙ
Μεγάλη κινητικότητα με αποχωρήσεις εντός ή εκτός εισαγωγικών εμφανίζεται τα τελευταία 24-ωρα στο Πασόκ.
Φαίνεται ότι η διεργασία της τελικής διάλυσης αυτού του κόμματος, η οποία ήταν μοιραίο να συμβεί λόγω της νεοταξικής - νεοφιλελεύθερης πορείας του της τελευταίας 20-ετίας και του κατρακυλίσματός του στον δοσιλογισμό, έχει μπει στην τελική της φάση. 

Πολλά μπορεί να πει κανείς γι΄ αυτό και θα επανέλθουμε αναλυτικά. Εκείνο όμως το οποίο θέλουμε σήμερα να θίξουμε είναι ότι λίγο - πολύ όλα τα αποχωρούντα μεγαλο-στελέχη φεύγουν καταγγέλοντας την ηγεσία  για τη ζημία που έκανε στο κόμμα συρρικνώνοντάς το στα σημερινά χαμηλά του ποσοστά.
Για την ιστορικών διαστάσεων καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα δεν βρήκαν να πούνε κάτι;
Για την δική τους δραστήρια και πολύπλευρη συμμετοχή και την αμέριστη στήριξη που παρείχαν όλα αυτά τα χρόνια στην εκάστοτε ηγεσία, δεν σκέφθηκαν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις;
Δεν σκέφθηκαν να προχωρήσουν ούτε σε ένα τυπικό συγνώμη; Ούτε σε μια φράση αυτοκριτικής;  
Δηλαδή το πρόβλημα είναι ότι η ηγεσία τους δεν κατάφερε να ξεγελάσει και να συνεχίσει να κρατάει εγκλωβισμένο τον κόσμο που κουβάλαγε το Πασόκ και όχι η πολιτική που ακολούθησε και ακολουθεί; 
Βέβαια, εμείς θεωρούμε πως πολύ καλά κάνουν και φεύγουν -έστω και τώρα, έστω και κατόπιν εορτής- από αυτό το Πασόκ.
Όπως και νά ’χει ούτε αφελείς υπάρχουν σήμερα, ούτε και έδαφος εύφορο πρόκειται να βρεθεί για να ευδοκιμήσει οποιαδήποτε "φιλότιμη προσπάθεια" κλωνοποίησης του φαντάσματος του Πασόκ. 
Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες που υποστήριζαν το Πασόκ, αλλά και γενικότερα τα κόμματα της συγκυβέρνησης, να στρέψουν την πλάτη τους σ΄ αυτά και να στραφούν προς το αντιμνημονιακό, προοδευτικό και πατριωτικό μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.