Πράξη ευθανασίας για το λαό και τη χώρα το πακέτο των μέτρων

Της Έλενας Κουντουρά *
Το νέο πακέτο μέτρων ρίχνει στον πάτο του πηγαδιού της ύφεσης  την Ελληνική Οικονομία. Πρόκειται να αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για την αγορά και τα νοικοκυριά, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία.
Η συγκυβέρνηση των τριών προθύμων, χωρίς να δείχνει την πολιτική βούληση να εισέλθει σε καμιά διαδικασία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης με την τρόϊκα, θα επιδιώξει να πάρει από τις τσέπες και τα πορτοφόλια των Ελλήνων τα δύο προσεχή χρόνια 13,5 δισ. ευρώ. Στην πραγματικότητα, συνυπολογίζοντας τα νέα ελλείμματα μαζί με τις υποχρεώσεις για πληρωμές, το ποσό αυτό θα είναι μεγαλύτερο για τη διετία 2012-14.
Επιπλέον, κάθε συζήτηση για επιμήκυνση, έχει προαπαιτούμενο το πρόγραμμα εισπράξεων να είναι εμπροσθοβαρές, δηλαδή να ρίχνει όλα τα βάρη στην αρχή.
Η κυβέρνηση στοχεύει να πάρει αυτά τα λεφτά από τα συνήθη θύματα, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Οι αποδοχές τους όμως έχουν ήδη μειωθεί κατά 35%, πριν καν ληφθούν τα νέα μέτρα. Αν συνυπολογίσουμε ακόμη την αύξηση της φορολόγησης μαζί με τα διάφορα χαράτσια όπως εκείνο επί της ακίνητης ιδιοκτησίας μέσω ΔΕΗ, τότε η πραγματική μείωση στα εισοδήματα των μικρομεσαίων είναι της τάξης του 50%. Φανταστείτε να επέλθουν και οι νέες μειώσεις στα εισοδήματα σύμφωνα με το πακέτο μέτρων που ετοιμάζουν. Η οικονομική ισχύς των νοικοκυριών θα φτάσει στο ναδίρ. Ο μισός σχεδόν πληθυσμός θα κινείται πάνω στα όρια φτώχειας και κάτω από αυτά. Η αγορά θα γονατίσει μια και καλή. Θα βλέπουμε λουκέτα και κλειστά ρολά παντού. Η ανεργία θα εκτοξευτεί ακόμη και δέκα μονάδες πάνω από σήμερα, φτάνοντας στο 34% όπως προβλέπει και το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Η κυβέρνηση απλώνει χέρι επίσης στις τσέπες των ελεύθερων επαγγελματιών. Σε όλους ανεξαιρέτως και όχι σε εκείνους που κατηγορούνται ότι συχνά φοροδιαφεύγουν. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες όμως, σε ένα μεγάλο ποσοστό τους τουλάχιστον, έχουν μετατραπεί αυτή την εποχή από αυτεργοδοτούμενοι σε ανέργους, καθώς δεν μπορούν να βρουν πελάτη πουθενά. Σε πλείστες περιπτώσεις μάλιστα, προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς να εισπράττουν ποτέ το ποσό της αμοιβής. Και στο μεταξύ, επιβαρύνονται με φόρους βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, έκτακτα χαράτσια και εισφορές στον ΟΑΕΕ.
Η κατάσταση έχει φτάσει ήδη στο μη παρέκει. Το πρόγραμμα που ακολουθούν οι δύο τροϊκες, εσωτερικού και εξωτερικού, δεν πρόκειται να αποδώσει στο ελάχιστο ως προς τις εισπράξεις Εκτός και αν η κυβέρνηση θελήσει με βίαιο τρόπο να πάρει από τους Έλληνες ότι τους έχει απομείνει, με πρώτα τα σπίτια τους. Εκεί όμως, η κατάσταση θα οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη. Συνεπώς, τι πρόκειται να απογίνει; Το πιθανότερο είναι να ανοίξει ακόμη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα στην Οικονομία, πηγαίνοντας για νέα μέτρα, ακόμη σκληρότερα, ή νέο μνημόνιο. Εκτός και αν ρίξουν την Ελλάδα πάνω στα βράχια της χρεοκοπίας. Αλλά και πάλι, χρεοκοπία δεν είναι αυτό που ζούμε;
Χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης. Τώρα! Κατάργηση του Μνημονίου και εφαρμογή σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης με βάση τις δυνάμεις του Έλληνα και τις δυνατότητες της Ελλάδας. Η λύση που εφαρμόζεται σήμερα αποτελεί πράξη ευθανασίας ενός ολόκληρου λαού και μίας χώρας. Θα αφήσουμε ένα τέτοιο έγκλημα να συνεχιστεί;
*Η Ελενα Κουντουρά είναι Βουλευτής Α’ Αθηνών των Ανεξάρτητων Ελλήνων
http://www.eklogika.gr/articles/687

Σχόλια