Κουίκ: "Το παιχνίδι με την Τουρκία έχει χοντρύνει επικίνδυνα και θα βρεθούμε σε βάθος χρόνου προ πολλών εκπλήξεων εάν δεν το κόψουμε μαχαίρι τώρα. "

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΣΤΟ ΣΤΥΠΟΧΑΡΤΟ. ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ COPY- PASTE ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε το εξής σχόλιο αναφορικά με τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου ότι «η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των Μουσουλμάνων στη Θράκη, τη Ρόδο και την Κω»:
«Έχω εδώ και πολύ καιρό προειδοποιήσει το Υπουργείο Εξωτερικών και με ανακοινώσεις μου και με τις παρεμβάσεις μου από το βήμα της Βουλής
και από την Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, ότι η Τουρκία απλώνει την επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα εξωτερική της πολιτική, σαν το μελάνι στο στυπόχαρτο.
Έχω μάλιστα δηλώσει πιο συγκεκριμένα, ότι άρχισε να κάνει copy paste και στην περιοχή των Δωδεκανήσων, ό,τι εφαρμόζει στη Θράκη. Και κυρίως, εισβάλλει στη Ρόδο και την Κω, με τον ίδιο τρόπο που έχει εισβάλλει στη Ροδόπη.
Οι χλιαρές απαντήσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στις χθεσινές άκρως προκλητικές δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου μου θυμίζουν την τακτική «τα λέω απλά για να τα λέω».
Επιτέλους, θα πρέπει το ΥΠΕΞ να απαντά στις μακρόχρονου σχεδιασμού βλέψεις της Άγκυρας σε βάρος περιοχών της κυρίαρχης Ελλάδας, με πιο σκληρή και σαφή διπλωματική γλώσσα.
Το παιχνίδι με την Τουρκία έχει χοντρύνει επικίνδυνα και θα βρεθούμε σε βάθος χρόνου προ πολλών εκπλήξεων εάν δεν το κόψουμε μαχαίρι τώρα.
Είναι καιρός να δοθεί και ένα γερό μήνυμα στο Προξενείο της Κομοτηνής μήπως και το καταλάβει και το Προξενείο της Ρόδου που έχει αρχίσει τις πολλές και ύποπτες δράσεις του.
Δυστυχώς και αυτό ας το λάβει σοβαρά υπόψη του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με την περίπτωση της Άγκυρας ισχύει αυτό που λέει ο σοφός λαός: «τον Αράπη όσο και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς». Και εδώ δεν έχουμε Αράπη, αλλά έχουμε Τούρκο που μας δείχνει συνέχεια όλο και περισσότερο τα δόντια του, παρά τα ζεϊμπέκικα, τις κουμπαριές, τις μινιατούρες-πλοία δωράκια και τους ευγενείς διπλωματικούς διαλόγους «με το σεις και με το σας».

Σχόλια